Skip to main content

5th Wedding Annivesary lina&man..

Assalammualaikum...
Pejam celik..pejam celik...dah 5 tahun usia perkahwinan mummy&daddy...
Berkenalan pd bulan Julai 2007....masa tu kitorang bekeje as a salesman&salesgirl kt Sykt Jualan Kereta Import.... Heehee....-rahsia-
Pastu bertunang pd 22 Disember 2007 [besday aku yg ke 23] gile tak mude ai kan?
Rezeki nak berumahtangga.. pat la keje govmen...aku berhijrah ke Putrajaya.
Beberapa bulan pas aku ke Putrajaya...my future husben aku ni pon ikut la pindah ke sana jugak...cari koje kt sana...
Zaman bertunang kitorang tak macam pasangan len...tak mewah...takde kereta...turun naik bas..share makan2...sama2 xde duit.Kumpul duit nak kawen dan bli kereta...[sedih ko ble ingat balik zaman nih]

Finally...Feb 2009 baru ktorg dpt pe yang ktorang hajatkan....muncul la JLK7xxx kami skrg nih....sehinggakan kami bernikah pd tarikh hari ini...

3 April 2009 lebih kurang jam 5:30 ptg.
[Rasa nk nangess pulak buka cte lama...]
Masa nikah x nanges ponnn...skrg plk rasa sebak...[mengadakan?!] coz ble throwback...mcm2 dugaan dh kami lalui...susah senang...suka duka...tambah lg...5 tahun pkahwinan Allah dh kurniakan kami 3 amanah -nabeela,nadeera,nadhif-

4 April 2009 - persandingan kami di Segamat bertemakan turqoise blue..

5 April 2009 - majlis sambut menantu di rumah husben pulak di Labis...

Ala,nanti kte throwback la gambor la...maluuuuuuuuu...
Tp camtak pernah tepek atau citer tentang KISAH CINTA kami...cam tak pernah cerita kan???
Ble scroll2 entry lama... awat cam xde je....post berkaitan...wedding..love...hurmmmmmmm... musykil kat diri sendiri nih!!!

hmmmh, xpela... ni la 1st entry berkaitan LOVE STORY we all ok... nanti continue lagi ekk

# sedih..ada ke patut takde story tentang kami??? kejam sungguh ye mummy ni...


Berwalikan abang sebapa ku - Mohd Faizal


Pengapit - cik doll a.k.a Noradilah Othman


Nikah @ Masjid Jamek Segamat


Sanding @ Segamat
Suamiku..Tunggu diarak...

Berarak @ Majlis Bertandang ~payung over taw!!~

~Gambar lain...termasuk Majlis Malam Berinai tak bole hup load arr..sbb tak pakai tudung..masa tu lom ada keinsafan...huuhuu...nexxxt time cite2 tentang MAJLIS KAMI pulok ye~
Love my hubby & my family
^mummy nab&nad^

Comments

mamiraysha said…
Happy anniversary! Semoga bahagia hingga ke syurga.. Lagi banyak dugaan yang telah kita tempuh.. lagi lebih kita menghargai apa yang kita ada.. kan?
Norazlina Mummy said…
TQ mamiraysha...terima kasih krn sudi jln2 ke blog saya...
Jom follow blog saya =)

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…