Wednesday, February 4, 2015

Fesyen Inspirasi gaun Elsa


Kejap jek dah separuh Februari 2015 kan.. Pasni bulan Mac, pastu April.. adik IPAR aku nak kawen bulan Mei nanti. Aku tengah sibuk nak tempah baju nih. Semenjak dua menjak ni.. dalam otak aku asyik fikir fesyen baju jek.. Fesyen baju apa aku nak pakai dan gaun anak2 perempuan aku. Aku cadang nak buat baju ala-ala FLOWER GIRL gtu untuk dorang...

Pastu pakai 'headband' atau 'crown flower headband'.

Contohnya macam piccas ni.. Ni baju anak2 sedara aku aritu masa WEDDING kat melaka.
Bulan lepas.


Sesimple jek... gaun labuh..material sifon full lining, pastu tepek (jahit) LACE.. aku dah beli dah kain sifon kat JAKEL, Segamat. Tinggal nak tempah. Jakel tu ada banyak kain2 best.. (yang takde kat kedai kain Tangkak ni)

Fesyen yang aku tempah...INSPIRASI dari gaun ELSA FROZEN. Walaupon tak sama, tapi nak kaler ala2 sama gini. [kredit haidahandmade.blogspot.com]


Gambar bawah ni... takde kena mengena dengan gaun 'flower girl' tadi...

Ni ABAYA (jubah) simple jek... ada sequin kat tangan.



Ni pulak ABAYA.. trend sekarang. Gambar dari Instagram byinara_ Aku suka la simple2 gini. Inspirasi untuk baju raya tahun ni.

Baju 'flower girl' wane biru salji tu dalam proses tempahan. Nanti dah jadi..aku upload bagi tengok hea... hahhahaha.

Sambung PART 2 ok =)

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...