Monday, March 31, 2014

MH370 @ nama sebenarnya 9M-MRO

Salam,

Sebenarnya...korang takkan dpt apa2 maklumat berbentuk spekulasi yg mnyebabkan 'rating' blog mummy menjulang ke hapee...heehee

Kat cni mummy cuma nak meluahkan rasa sedih & sayu yg bukan aje family member's crew&passenger... tetapi kami rakyat Malaysia & seluruh dunia berdukacita ttg kejadian MISTERI ini...cukup misteri bagi aku..dan sesiapa sahaja yg mengikutinya.. [aku xpernah jemu amik tahu]

Macam2 spekulasi kluar...kdg2 logik...yg x logik lagi melambak....huh!


Aku cuma mampu berdo'a semoga Allah memberi petunjuk... [sehingga kini 25 hari kehilangannya..petunjuk masih samar2] Semoga berlaku keajaiban..walaupon Perdana Menteri  Malaysia sendiri telah mengumumkan... "MH370 berakhir di selatan Lautan Hindi" [MH370 was ended in southern India Ocean] Sedih skali ble mendengar berita tuu....

Aku memang emosi la masa 1-2 minggu kehilangan pesawat ni...


menjadi tanda tanya..

terkenang kenangan ketika naik flight..

Jd risau..hairan..pelik.. sbb kejadian mcmni jarang berlaku..Jika ia terhempas...


di mana bangkainya? 

kenapa sehingga kini kte x dpt mengesan 'kotak hitam'???
 

Dan ini semua ujian Allah S.W.T wat kita rakyat Malaysia...supaya hati kita lebih dekat dgn-Nya.Semuanya berbalik kepada Penciptanya...Pencipta kita mampu melakukan apa sahaja atas kehendakNya..renungkan sejenak..betapa kerdilnya kita...

Allahurabbi..semoga MISI MENCARI DAN MENYELAMAT (SAR) akan dipermudahkan olehNya..

Amin :')

Lot's of luv,

Mummynab&nad


Wednesday, March 19, 2014

Kemas Rumah : Bilik 'pelbagai guna'

Salam,

Sebenarnyeee xtaw nak katogerikan bilik ni bilik ape... [stor merangkap 'bengkel' dady merangkap bilik mainan anak2] Sebenarnye kurg sesuai bilik mainan kt cni..tp NO CHOICE...dgn brg menan yg banyak..melambak2...sampai ke ruang tamu...Hurmmmmmmmmmm

Adalah, satu hari mummy rajin..masa tu dady keje...adik2 tdo..mumy&beela je r mengerjakan bilik comel tuh...haish...pening...kemas2 pastu sepah semula ='( nangesssssssssss woooooooooooo..
Tabah la wahai hati...


GAMBAR DI ATAS ~Sebelum kejadian mengemas~

Selepas kejadian... siap pon "playarea"...






Ok, walaupon x cantek..x deco2 bagai...[xde mood ar..sbb byk sgt bnda yg x setle dlm umah aku ni..] just susun mainan kt ctu..pastu ltk tikar evamatic yg terlebih kt umah aku..tp aku puas ati la sbb dah de 'tempat khas'.... "Simulator" aka PS daddy duk hujung bilik tu coz jarang guna...heeheeh... ^^Kalu ade idea or cadangan...sgttt d alu2kan..sbb mummy da kekurgn idea..nangeeeeeeees lagik^^

P/S ** klu porch umah aku dah bertembuk kiri,kanan,depan..mmg plan nak buat ruang menonton utk tetamu kt luar [Wahhh! gtu] pastu kt tmpt paip [skrg tmpt tanam bunga2] nak wat tmpt mendobi... Angan2 besoooor..InsyaAllah..Yakin rezeki dr Allah.Aaaamin =) **

Jangan lupa singgah blog mummy lg satu...
Khas ttg Shaklee..
Nak bli Vitamin dgn mummy bole contact2..
Mummy mmg kena amik supplemen skrg...... anak 3+keje stress+keje umah...tambah lg 1 keje mummy..biznes...sape kata mummy x bole buat? mummy kan 'Supermummy'..'Ironlady'..sape nak follow??? Yg penting semangat!!! Jommmm

 Ikhlas dr hati;
Mummy nab&nad ;))

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...