Saturday, December 20, 2014

OBSESI : Superhero!!!


Tetibe arini macam nak cerita tentang SUPERHERO.. almaklum sejak anak bujang dah besor.. mumy mengajor dia tengok superhero lak...

[Instead asik tengok FROZEN & TANGLED (pengaruh kakak2) hmmmmh]

Ok, nampak gaya cam mumy jek yang OBSES tentang Marvel's superhero ni... mumy bukakan CD pastu mumy yg syok tengok..stakat ni yang 'melayan' mumy... Nabeela sorang jek.. Lagi dua orang tuh.. dah bosan nanti dorang tidooo.

Aku bukan la penggemar KOMIK Marvel ni.. kalau tanya husben & adik ipar lelaki aku tau la diorang. Tapi sejak aku kawin la aku mula tengok 'berjenis-jenis' superhero daipada MARVEL ni.. sebelum ni kenal SPIDERMAN jek.. sekarang ada Ironman, Thor, Hulk, Black Widow, Captain America.. ni sume dalam movie Avengers [Spiderman takde dalam AVENGERS..dia taknak join kot]




 

Aku masih ingat..aku dating dengan husben masa pregnant kan Razin seingat aku...masa tu perot memboyot.. pi tengok wayang MID-NITE movie kat LFS Cinema, 1 segamat... penangan citer Avengers... haahaa.. nasib mak aku sporting.. tapi, Alhamdulillah...Razin ok2 jek.

Kalau korang perasan.. aku memang minat 'action movie', adventure & sci-fi.. bukan yang genre 'army-style' gtu..tak bole nak masuk la klu cite perang2 tapi TAKDE superhero... ok, superhero berperang gak.. dengan aliens.. tapi itu yang buat aku teruja sebenarnya serta 'gadget' yang digunakan contoh cam TRANSFORMERS bila dia bertukar dari Prime Mover ke Optimus Prime, dari Chevrolet jadi Bumble Bee..aku jadi kagum lak.. hukhukhuk.. [Transformer bukan dari kartun Marvel taw..]

Tapi, 'kegilaan' sekarang???

Tengok IRONMAN.. Genius, billionaire, bole cipta robot include 'hi-tech system' & 'gadget'nya yang tersendiri.. tak ke cam pelik? dan rasa macam...kan best kalau betol2 ada kat dunia..hahaha..

Aku penuh dengan daya imaginasi... susah jadi aku nih... dah minat.. nak buat camne dak? tapi aku bukan la 'DIE-HARD FAN' sangat... setakat minat karektor dan filemnya.. takde la sampai cari 'action figure' kumpul wat koleksi..kalau yang mainan tu ade...tapi tuk razin patah2kan jer atau sampai nak baca komiknya..takde masa ah aku.

Kesimpulannya, aku memang OBSES dengan Marvel Superhero.. especially, TONY STARK...heeheeh.. [IRONMAN lar tu.. ] I just keep repeating the movies..so, next year dalam bulan May gtu Avengers : Age of Ultron akan ditayangkan dan dari sumber RDJ facebook cam akan ada IRONMAN4.. I'm waiting for that!


[sumber : marvel superhero]

Wednesday, December 10, 2014

Lawatan ke A'FAMOSA RESORT ALOR GAJAH

#throwback

Awal november aritu... Mumy, Dady teman kakak&adik pi rombongan skolah ke A'famosa Resort.. nak di jadikan cerita..2 minggu selepas tu.. Dady dapat surat pertukaran ke KEM PLKN JAYA GEMILANG sebelah je zoo & waterworld A'famosa Resort tu.. Kem tu memang kena masuk entrance A'famosa tu... So, bila masuk ctu dorang ingat nak gi mandi manda...

K, bukan nak cte tentang tu...

Just nak upload gambar2 kenangan semasa rombongan tu jek..

Bagus TASKA PERMATA KEMAS ni..rajin jenjalan.. tahun lepas pi Petrosains, KLCC. Banyak peruntukannya... dah nak abis sekolah pon dapat hadiah best2 lagi... [tu citer next entry]

Layan dulu gambar start dari dalam bas hingga le ke tempat mandi manda... Zoo??? Next entry la... Tp A'FAMOSA SAFARI memang best...close up tengok binatang2 liar & ganazzz.. tai takde la pat pegang ok.. Kiranya takde la ko tengok harimau jauh beribu batu dalam sangkar macam kat zoo2 lain ( yg pernah aku gi) So, far anak2 aku enjoy dan nak pegi lagi... nanti aku cte lagi k...













Dady je layan anak2 mandi...mumy 'terjun' gak..tapi kejap2 jer...

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...