Sunday, May 31, 2015

My Hubby : Kerjaya baru.

Assalamualaikum w.b.t,

Momen sedih berlaku dalam kehidupan kami sekeluarga pada penghujung April 2015. Aku akan ingat saat itu sampai bila-bila. Terima kasih kepada mereka yang 'menabur pasir dalam periuk nasi kami'. Since May 2015, my husben officially was not government servant anymore! bukan lagi 'cikgu plkn'[blog]. Kontraknya telah ditamatkan atas sebab2 tertentu.

Tapi, tak mengapa lah... REZEKI ALLAH tu luas.. tak semestinya tidak makan gaji..tidak bekerja di sektor awam dia tidak mampu menyara kami sekeluarga. I have to be positive.. supaya husben tak lemah semangat. Terima kasih kepada mereka yang bersimpati atas nasib kami, ramai yang menawarkan kerjaya baru kepadanya tapi dia menolak kerana nak fokus dalam bidang PLASTIC MODEL. Ia bukan big boy toys.. Ia adalah 'collections' bagi mereka yang gemarkannya.

Husbenku serius dalam kerjaya barunya sekarang dan bersungguh-sungguh dan meletakkan matlamat untuk jangka masa panjang dalam bisnesnya sekarang. Ia bukan sekadar bisnes, tapi ia juga datang dari minat dan hobi. Ramai yang tak tahu apa itu plastik model... ramai yang ingat husbenku tak boleh menjana pendapatan.. tapi macam aku kata awal2 tadi.. Rezeki itu dari Allah, siapa yang berusaha..tawakal.. Insyaallah, Allah akan kurniakan kejayaan kepada mereka.




Bagi mereka yang nak tahu apa itu plastik model, atau berminat memilikinya untuk koleksi anda... hubungi En Razman Rahmad [Whassp 0177427342]

Facebook : Rightenen Kucing
Instagram : razmanian_scale_models

Wednesday, May 27, 2015

Rekreasi di Tasik Ayer Keroh, Melaka.

Assalamualaikum,

Hujung minggu...kalau nak jimat belanja tapi nak bawak anak2 jalan boleh la ke sini.

Tempat yang tenang..anak2 pon happy sebab ada playgroud (kayu.. sgt retro) tapi masih OK!

Bole bawak bekalan makanan.. duduk2 tepi tasik...(jangan la tepi sangat..bahaya untuk keluarga yg ada anak kecil) makan2.. ala2 picnic gitu. Ada jual makanan di tepi-tepi jalan sepanjang tasik ni.
Tasik Ayer Keroh yang terletak berhampiran Zoo Melaka dan Dataran Sejarah, adalah satu destinasi yang sesuai untuk aktiviti air seperti mendayung dan berkayak. Ianya dilengkapi pelbagai kemudahan asas untuk membolehkan pengunjung menikmati keindahan alam semulajadi di samping menjadi tempat sesuai untuk bersantai. - See more at: http://www.melaka.gov.my/my/pelancongan/tempat-tempat-menarik/rekreasi#sthash.q7AdnUtF.dpuf
Tasik Ayer Keroh yang terletak berhampiran Zoo Melaka dan Dataran Sejarah, adalah satu destinasi yang sesuai untuk aktiviti air seperti mendayung dan berkayak. Ianya dilengkapi pelbagai kemudahan asas untuk membolehkan pengunjung menikmati keindahan alam semulajadi di samping menjadi tempat sesuai untuk bersantai. - See more at: http://www.melaka.gov.my/my/pelancongan/tempat-tempat-menarik/rekreasi#sthash.q7AdnUtF.dpuf
Tasik Ayer Keroh yang terletak berhampiran Zoo Melaka dan Dataran Sejarah, adalah satu destinasi yang sesuai untuk aktiviti air seperti mendayung dan berkayak. Ianya dilengkapi pelbagai kemudahan asas untuk membolehkan pengunjung menikmati keindahan alam semulajadi di samping menjadi tempat sesuai untuk bersantai. - See more at: http://www.melaka.gov.my/my/pelancongan/tempat-tempat-menarik/rekreasi#sthash.q7AdnUtF.dpuf

Tasik Ayer Keroh yang terletak berhampiran Zoo Melaka dan Dataran Sejarah, adalah satu destinasi yang sesuai untuk aktiviti air seperti mendayung dan berkayak. Ianya dilengkapi pelbagai kemudahan asas untuk membolehkan pengunjung menikmati keindahan alam semulajadi di samping menjadi tempat sesuai untuk bersantai. - See more at: http://www.melaka.gov.my/my/pelancongan/tempat-tempat-menarik/rekreasi#sthash.q7AdnUtF.dpuf
Selain tu aktiviti lain yang boleh dibuat disini bersama kawan-kawan atau keluarga -
boleh berbasikal ~ RM3 sejam,
berkayak ~ RM3 unlimited time,
ada juga wall climbing ~ RM3 unlimited time juga,
memanah ~ RM5 utk 10 panah.


Maps sumber GOOGLE - sesiapa yang datang Melaka, kalau nak berehat-rehat boleh la singgah sini.

Tasik Ayer Keroh yang terletak berhampiran Zoo Melaka dan Dataran Sejarah, adalah satu destinasi yang sesuai untuk aktiviti air seperti mendayung dan berkayak. Ianya dilengkapi pelbagai kemudahan asas untuk membolehkan pengunjung menikmati keindahan alam semulajadi di samping menjadi tempat sesuai untuk bersantai. - See more at: http://www.melaka.gov.my/my/pelancongan/tempat-tempat-menarik/rekreasi#sthash.q7AdnUtF.dpuf







Google Image

Tasik Ayer Keroh yang terletak berhampiran Zoo Melaka dan Dataran Sejarah, adalah satu destinasi yang sesuai untuk aktiviti air seperti mendayung dan berkayak. Ianya dilengkapi pelbagai kemudahan asas untuk membolehkan pengunjung menikmati keindahan alam semulajadi di samping menjadi tempat sesuai untuk bersantai. - See more at: http://www.melaka.gov.my/my/pelancongan/tempat-tempat-menarik/rekreasi#sthash.q7AdnUtF.dpuf

Wednesday, May 20, 2015

Part 3: Gaun ala ELSA idaman Nabeela

Kalau baca post terdahulu [sini]

Sejak daripada baju tu siap 2 minggu sebelum Pak Ngah dia kahwin.. tak menyabar dia nak pakai.

At last, hari yg di tunggu2 pon sampai.. [sampaikan masa pak ngah nikah pon dia nak pakai baju tu..sangat over!]

Tempat : Tanjung Sedili, Kota Tinggi
Tarikh: 7&8 Mei 2015
Majlis Perkahwinan Rizal Rahmad [adik suamiku] dan Afidah Halizan.

Dengan ucapan, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat kalian berdua.

Layan piccas...........







Atas ni gambar family kecil kami..tengok la si boboy tak reti diam... mummynya baru nak berposing sakan..heehee.

Apa2 pon, kakak2 berpuas hati dapat sarung headband + gaun elsa mereka.
Tak sempat nak mik full piccas dorang posing ala2 elsa...takpe, next time bolekan??? Sure raya nanti pakai lagi buat baju2 tambahan..hikhikhik... =)

Thanks for reading ^___^

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...