Wednesday, December 21, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO ME~~



Salam,

Heehee..short post..saje2 nak mencoret sesuatu tentang.."Today is my birthday!"
Umorku bkn rahsia...heehee..I'm still young OK!


Aku tak mengharapkan big present or suprise birthday party...Cukup sekiranya, keluarga&rakan2 ku mendo'akan yg terbaik untuk ku serta memberikan segala galakan&sokongan terhadap apa jua pekara positif yg aku lakukan.


Best gifts in the world..is from Allah SWT..Anak2 ku Nabeela & Nadeera, Suamiku yang penyayang Razman, Ibuku yg melahirkan aku ke dunia Aftah dan segala rezeki yg Halal.
Do'aku sempena hari kelahiranku.."Ya Allah, kurniakanlah kesihatan, kebahagiaan & kejayaan yg sebenarnya kepadaku dan keluargaku..di dunia serta di akhirat.." Amin.

Ikhlas dari hati,
Mummy Nabeela & Nadeera.


Sunday, December 18, 2011

CEPATNYA MASA BERLALU!!!

Salam,

Menghabiskan hari2 terakhir cuti berpantang selama 3 bulan....

Dah beberapa minggu saya x menjenguk blog kesayangan ni..bkn apa, my hubby dah start cuti sbb pelatih2 kump 3 dah balik ke rumah masing2.So, tugas ku sbg wife+mummy..semakin bz..

Kami meluangkan masa untuk pulang ke kampung hubby..(My hubby ni ada 2 rumah yg perlu dikunjungi...1st umah atok yg membesarkan dia and 2nd of coz..umah my father&mother in law...yg jarak kedua2 umah terbabit kre2 setengah jam jauhnya....;-) )

Ini jadual beberapa minggu lepas.....

1st week of December : Umah my mother in law...
2nd week of Dec : Umah mak long saya di Kulai, Johor..sempat menyinggah Johor Premium Outlet!
Balik dr JB singgah umah atok hubby.
Skrg ni baru balik dari Tangkak..melawat 'teratak' kami...(masih cuti berpantang 3 bulan) So, saya masih stay@Segamat umah mak saya...

Bersama anak2 tercinta!!!

Adik yg kuat 'ngempeng'....

Bam~Bam adik sekarang!

"Daddy's little girl " tp dia ttp rindu mummy..masa mummy blk umah Tangkak dgn adik&daddy 3 malam.

Tiru gaya mummy mengepam! Bijak anak mummy nih...

Saya nak jugak mummy's milk!
Kerenah..dan keletah anak2 mummy yang semakin hari semakin mencuit hati...Kakak dah bole berkata2...sebut "dada" it's for daddy..."mama" it's for mummy..ok la tu kan...
Perkataan lain.."seeeeh" Terima Kasih la tu...
"nah" ble dia bg org brg...
"nak" ble dia mtk sesuatu...x lama lg mulut anak mummy ni mesti mcm bertih jagung kan?!

Adik sekarang dah pandai kenal orang...dah pandai senyum...dah pandai panggil orang klu xde orang teman dia..."ngeeeh.."

Aktiviti bersama keluarga..Jalan2 'cuci mata'..


~With my MOM~
Mummy x segan Nursing In Public...demi nadeera...kat JPO lg taw..huuhuu! 

Posing depan GAP..sblm menjengah masuk..

depan Butik GUESS plk ;-)

Johor Premium Outlet

Mummy, Daddy & Nabeela yg tdo...

Penjaga nabeela..heeheeh

Sedapnya dia tdo....x kisah ape yg berlaku kt sekeliling..hmmmh....niat kte nak bwk dia berjalan2..;-(


My BF Journey...
Jom tengok brape byk stok EBM yg aku 'sempat' wat utk nadeera selama 3 bulan bercuti niii..heeheeh..byk tu tdk ler...org 'RAJIN'..gtu ler...

Sebelum freezer 430 liter ku sampai...

Selepas...aik??nampak cam ckit jer? Xpe,jnji ckp..

My fren..Aisyah pinjamkan kt saya..sy lom mampu membelinya...Upload kt cni..sbg kenangan..mna tau,
kot2 xmrasa pakai FS lg ;-)

Semangat pakai FS!

Bergaya sungguh!!!

Lagi2...pembakar semangat...MLO storage bottles


My 'original' breastpump..Spectra 3...Happy to have this!

Hai, x cukup2 lg..klu bole...semua gambar nak upload kt cni...

PICS ni diambil ketika tunggu giliran nabeela untuk check up...1 thn 6 bulan sudah..anak mummy nih!
LOVE this picture...semoga 2 beradik ni akrab sampai akhir hayat!
Ok la, nak ending this entry..dgn harapan..hujan yg turun tak berhenti pd malam ini memberikan sejuta rahmat kepada mahkluk dimuka bumi ini...semoga peristiwa banjir tidak akan berulang lagi di Segamat, Johor. Amin.

Thanks for reading..

Mummy Nabeela & Nadeera ;-)

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...