Tuesday, March 5, 2013

Memori 51

Salam,

Gambar2 tersebut adalah sebahagian dr kenang2an di rumah sewa kami teres no 51, BBT. Walaupon gambar2 tersebut x cantik ataupon korg kata...ala...umah x lawa pon nk tunjuk dlm blog..ada aku kesah??? haahaa..sbb bg aku slma 3 tahun mnetap di ctu...d ctu la plbagai memori tercipta...wah!

Penghujung bln 2, 2010 kami mula berpindah masuk ke umah tersebut..nabeela masih 5 bulan dlm kandungan ketika itu..Genap 3 Mac 2013 kami berpindah keluar & masuk ke umah sendiri.Kini mengandung anak ke 3..rezeki anak2 org kata...Segala kenangan pahit manis di bawa bersama dari rumah 51 ke 274...

Mesti korang tertanya2 apa motif cite pasal umah sewa kn? umah sewa je kan???

1st tuan umah mmg baik...ktorg wat umah tu cam umah sendiri... x pnh cal/sms tnya bila nk bank in duit sewa...x penah naikkan sewa (xtaw la klu org baru nt dinaikkn sewa..jgn tny aku knpa ye..) tp mmg biasa ktorg bank in sewa sebaik shj dpt gaji x kira cpt/lmbt...

2nd sbb kejiranan kt ctu..aku mnyeru kpd sesiapa yg mnetap di Jln Puteri 4/3 tu beramah mesra la dgn jiran2 kt ctu..mmg best...very helpful, peramah, baik hati dll...sampai acik2 kt ctu aku anggap mcm makcik sendiri, family sendiri..kluar msk umh dorg sukahati waa jek..apetah lg ank2 aku..mmg dh biasa sgt..especially, umah cik noni+norhasikin ekin ler...
Klu wat majlis yaasin ke, 'besday party' ke...dorg xpnh x dtg...plg penting..dorg mesti mnolong...huuhuu..thn ni xtaw la cmne gayanya... (tepon kn ada??? aperah la aku ni..)
Pendek kata..semangat kejiranan teres 4/3 tu mmg kuat... I will miss each moment... =)

3rd....2 org ank2 aku membesar kt ctu...sampai dah setle pindah umah baru...gi umah cik noni bole plk si adik melencong ke umah 51 tu. Sampai tahap dorg igt tu umah dorang..sedih kn????

4th... rezeki mlimpah ruah kt umah tu...tp kt mana2 pon klu Allah nk bg rezeki..Allah ttp bg kn?

Hmmh, x nak ngomel pnjg2..tuhan je yg tahu prasaan aku ketika ni...walau gembira dpt umah sendiri tp dlm masa yg sama sedih tinggalkan 'kenangan terindah'...Mungkin rezeki kami duk ctu cuma stkt ni aje.

Jom review ckit memori kami sepanjang menetap di rumah no 51....

Di ruang tamu...nabeela mencuba jubah yg atok bli kt mekah.
Lorong ke dapur..si adik tlg mummy menyapu.
Besday party nabeela 2 tahun...Yg boboy tu namanya ayid..ank ibu ekin.Nnt ayid slalu2 la dtg umah kami ek...
Bersiap sedia nk gi jenjln.... =)
Dinding bilik yg plaster dindingnya tanggal...hahahah
Bilik
Porch...nabeela 1st day nak ke taska
Dapur...
sorry! gambar2 di bawah sgt berselerak...sbb gambar2 ni di ambil ktka 'last moment' kami di sini...Dlm proses kumpul&packing brg...

Ruang tgk tv & ruang mkn..
Ruang tamu...bersepah sgt! 1 hari sblm pindah...
Bilik no 2
Bilik utama...bilik kami!!!
Pandangan dr sliding door umah 51...
I will miss this view..umah 'awning' merah tu la umah cik noni+cik man
View di rang tamu..
Beberapa hari sblm pindah...nabeela menggayakan baju utk pertandingan pakaian beragam
Lagi view ke luar umah melalui grill sliding... :'((
  Pandangan dr hadapan rumah 51...kosong&gelap... Jgn kata cik noni je sedih.. I pon sedih jgk... :'((

Kata2 akhir ku...Jiwang terlebih nih..huhu

" Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita...
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa....

Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah
Kuingati buat selama-lamanya "

Ikhlas dr hati,
Mummy nabeela&nadeera ;))

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...