Thursday, July 24, 2014

28 Jun 2014 : My lil prince & princess birthday party

Birthday girl dengan costume ;)
Haiiiiiiiiiiiiii

Ni kan entry berkaitan dgn [post] ni.. 28 Jun lepasss kami menunaikan hajat nabeela... Best la buat besday..walaupon kecik2 jer.. Janji dorang pat potong kek.. gigih mummy memasak.. [ala, goreng mee&bihun, fries, nugget, coklat2, tembikai dan kuih muih...simple sesangat..] Thanks to atok sebab sanggup menolong mumy =)

Yang penting anak2 happy.. Suka tengok dorang SUKA!!! sape la mak bapak yang gembira tengok anak2 dorang sedih...ade ke? ade ke? Niat aku nak tempah KEK FROZEN sbb kakak minat sangat citer tuh..Alhamdulillah tercapai dah. Aku tempah sekilo jek dengan kawan spupu aku kat Segamat [umah mak] Aku tempah choc moist jek.. Sedap gak taw kek dia..menjilat jari tangan! heehuu....

Jom tengok piccas sekitar birthday party yang tak seberapa nih...
Small Party jek..dengan anak2 spupu ku..











Kek tu 'sharing is caring' Besday nabeela 22 Jun..Razin 24 Jun so celebrate 28 Jun 2014..Haahaa.. buat tema sekaligus kat ctu...huuhuu.. Jimat sangat....

# Semoga anak2 mumy semua dipermudahkan urusan hidup, diberikan kekuatan iman & taqwa kepada Allah serta berjaya menjadi manusia yang berguna di dunia & berjaya di akhirat kelak. Ini harapan mummy & daddy. Amiiin.



Wednesday, July 23, 2014

Dating hubby&wifey : TRANSFORMERS 4 - AGE OF EXTINCTION


Assalamualaikum.... dah 13/7/2014 baru ler mami sempat nak update cerita bulan lepas... heehee...
Gambar ni sebelum kejadian yang seterusnya....
Nabeela tu 'propa' jer... tukang teman beli tiket jek.. mumy & dady tgk mid nite taw... tunggu nak2 tido..atok temankan dorang.. mumy&dady berdating...huuhuu.. kejam ke x??? sekali skala hubby & wifey kna la ada time together... spy walaupon anak dah ramai.. still mcm org baru bercinta... ye tak?!

Dah tengok TRANSFORMER : AGE OF EXTINCTION???

Aku la orang paling excited... sampai nak ngajuk2 dengan hubby sebab dia kata "transformers ble2 bole tengok..." tapi seboleh2 aku nak elak tengok pada bulan puasa... Yela, free time kitorang malam je kot.. nanti nak TARAWIH, SAHUR bagai.. sanggup ke nak p wayang pada malam bulan puasa??? tak de koje den...

Berbalik pada TRANSFORMERS 4 tadi.... aku & hubby adalah peminat setia cerita ni.. rasa macam tak de apa2 setelah tengok cerita ni.. [takde efek langsung] yang best ada DINOBOT dan OPTIMUS PRIME tu 'cantik' sikit... Peminat teknologi mesti kagum.. tapi kalau dari segi jalan cerita... hurmmmm... best lagi Transformers 2 & 3... Ok tak pe..

Dan yang aku pelik ada blogger yang rajin mengaitkan Transformers dengan DAJJAL... Wallahu'alam... korang search ar sendiri. Aku minat cerita ni sebab kagum dengan ROBOT tu boleh [treet..treet..treet] transform dari lori jadi robot..dari kereta jadi robot... pastu gaduh guling2 bagaikan..haahaa..Penceritaannya aku takde la amik pusing mendalam sangat. Aku anggap macam baca komik... [walaupon tak baca..haahaa ;P ]


28 Jun 2014

Mummy & Beela
K, dah nak raya dah... banyak lagi nak citer.. Ni citer hampir sebulan lepas!!!

Next Entry erkkkkkkkkkk..

Wednesday, July 9, 2014

RINDUnyer....


Dah lama tak jengah blog kesayangan ni.. RINDU kat blog je pon..

sibok sangat dengan blog kesihatan I tu kan........... Ada banyak benda nak update..tapi tak sempat taw :(

Nanti kita UPDATE apa yg berlaku sehari sebelum bulan puasa aritu [28 JUNE 2014]

Jumpe lagi yer.... Thank U... muaaaaaaaaaaaaaaah :O



TEASER jek sikit...



Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...