Tuesday, May 14, 2013

Perbandingan SET BERSALIN yg terbaik utk mummy gunakan...

Salam,

Mummy yg sedang confuse..sbb xkan nak habiskan sampai RM500 hga 600 hanya utk set bersalin..
Niat di hati x nak mkn jamu sblm 30 hari...sbb biasa my baby kna jaundis..so, terpikir utk consume vitamin shaklee plk..tp klu whole 'Set C + ESP + Alfafa' total sume RM400++... Tu lom termasuk lg utk pnjgaan luaran.. For me,luar&dlm sama penting utk di jaga..

Mummy mmg menitik beratkan soal pnjagaan dlm pantang..mkn perlu jaga..bkn main bantai aje..pastu ubat2an perlu disiplin (b4 this guna leesa formula utk 1st baby and for 2nd baby my guna NR).Jom review post aku.. I'm in confinement on Oct 2011
Pastu berurut, bertungku, berbengkung, berlulur..amat la penting bg aku..

Camne ek..dlm masa skrg dah mencecah 34 minggu hari ni pon masih fikir nk bli set bersalin mna satu...hmmh

Cuba baca blog2 yg aku wat research ni..atau korg ada idea yg lbh mudah,murah & terbaik utk set berpantang?


atau


atau SET Nona Roguy** yg menjadi favourite ku.. **kredit to iceblessedbeauty

byk sgt ataunya..pada pendapat aku..aku suka bli set lengkap&cukup utk keperluan shga habis pantang..Shaklee bagus sbb ianya supplement secara moden dan tidak remeh.Hanya 'telan' aje pil2 yg ada..atau minum ESP.Tp bila renung semula..seronoknya berpantang cara tradisional..bila lg nk pakai pilis,param,lulur,mandian herba...."saya suka2!" Klu tgk perbezaan Nona roguy&Tanamera.. NONA ROGUY lebih kpd jamu.. Phytonatal yg ada dlm set tu pon senang utk ditelan dan sgt berpuashati dgn kesan slps memakan tablet tersebut.Badan pon jd segar je.

Aku jgk byk baca ttg Tanamera Postnatal set ni...mmg xde jamu langsung untuk dimakan..hanya perlu minum "Herbal Tea"..yang lain2 sume utk luaran.Tp aku stuju la jgk dgn seorang blogger ni...set ini mnyediakan bangkung yg aku rasa tak perlu jika seseorang itu bersalin anak ke 2 atau ke 3..sepatutnya dia bg optional la.Aku dah ada 3 jnis bengkung kt rumah =P. Tp klu terpaksa beli TANAMERA (jika hati sudah suka)...memang aku terpaksa jual murah2 la..
Dalam set ni terdapat 11 produk didalamnya dan berharga lebih kurang RM360 berbanding set NR RM290 yang mempunyai hanya 6 produk.
Ok, lupakan berapa byk produk yang ditawarkan..yang penting 'kualiti'nya...
set TANAMERA postnatal mempunyai :
  • Cold Pressed Virgin Coconut Oil
  • Brown Formula Soup
  • Herbal Massage Oil
  • Lavender Floral Water
  • Feminine Herbal Wash
  • Herbal Bath
  • Herbal Tea
  • Firming Herbal Blend Paste (Param)
  • Abdominal Wrap (Bengkung)
  • Calming Herbal Blend Paste (Pilis)
  • Boreh Body Scrub
Yang buat aku jd lebih terpikat nak cuba..."cold press virgin coconut oil".. heehee..ramai yang bg testimoni tentang VCO ni bole memudahkan proses bersalin..dimana kita perlu minum bermula 32 minggu & membuat urutan perinium supaya 'jalan' baby nak kuar tu licin...klu bernasib baik mungkin juga kawasan tersebut tidak koyak dan tidak perlu dijahit... ;-)
Tapi aku lom decide lg..set mana aku nak beli..mungkin 1-2 minggu lagi aku akan decide dan trs order tanpa menoleh kiri kanan depan belakang..heehee =)) Apa2pon NR ttp 'da best'..Shaklee mmg terbaik!!! dan Tanamera baru nak coooba..belum cuba blm tahu keistimewaannya kan? ;-)
K, till here..chit chat later..sambung wat koje jom!
~Mummy nab&deera~

6 comments:

Pakar Kesihatan Wanita dan Kanak-Kanak said...

Salam ziarah

saya pun sama macam puan dulu teruja nak beli Tanamera


saya teruja dengan tanamera sebab produk dia wangi2 belaka


mVCO saya memang guna sejak dulu kala tapi bukan jenama tanamera

saya guna jenama newlife


set ebrsalin memang guna shaklee punya sejak tahun 2007



makcik saya guna set bersalin sahklee sejak tahun 1997


alhamdulillah kami ni kiranya super satisfied user



kawan saya dynas pulak satisfied user tanamera

kat butik dia pun jual tanamera


:)


kesimpulannya dua2 best bagi saya
:)


tanamera untuk external


shaklee untuk internal :)


salam perkenalan dari saya :)

selamat bersalin ya


*teringat bulan 10 tahun lepas bersalinkan anak bongsu di rumah sendiri atas katil ;)


Pakar Kesihatan Wanita dan Kanak-Kanak said...

bila2 masa nanti jemput singgah ke blog saya


Set Bersalin

Mazni Azmi said...

===================================
===================================
MEMANG BAGUS YA SET TANAMERA NI?
===================================
===================================
Mazni dah baca dari mula sampai habis, ada la pro anda cons untuk set lain2 ni. ada yang murah tapi result biasa2 je.

Ada yang mahal tapi hasil bagus. Kalau masuk anak ke tiga ni, nak guna set tanamera ye? Setiap anak pakai set lain2 kan.

untungnya sis, allah murahkan rezeki dapat anak. Bagi yang belum ada rezeki boleh amalkan da ni

+++++++++++++++++++++++++++++++++++
CONTOH DOA DIDALAM AL QURAN UNTUK ZURIAT
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Doa untuk dapat zuriat, Doa Nabi Zakaria Surah Maryam ayat 4-5
“Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku.
Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu…”


Elok amalkan bersama Doa dari Surah Al-Furqan : 74

Maksudnya : Dan juga mereka (yang diredhai Allah itu ialah orang-orang) Yang berdoa Dengan berkata: “Wahai Tuhan kami, berilah Kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami
Perkara-perkara Yang menyukakan hati melihatnya, dan Jadikanlah Kami Imam ikutan bagi orang-orang Yang (mahu) bertaqwa.

===================================
SET BERSALIN SHAKLEE PILIHAN MAZNI
===================================

Semoga perkongsian ini membawa manfaat ek.
(\(\
( -.-) RING3
o__(")(") DARI MAZNI

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

rina sh ab hamid said...

Salam perkenalan..

just sharing..
sy x pernah beli set bersalin yg complete.

cuma amalkan makan jeli gamat, spirulina keluaran LOXOR selepas bersalin. ada juga mkn supplemen utk tambah susu tp x konsisten sgt pn.. lain2 hanya amalkan bengkung, tungku, makan manjakani n mandi serum..Alhamdulillah badan ok, baby pn ok..skrg tgh pregnant anak ke-3..syukur

cikgu ik@ said...

Boleh ke mkn jamu n shaklee serentak? Any komen?

Norazlina Mummy said...

bole cikgu ika...tp kena jarakkan masa..cam Shaklee sebenarnya hanya vitamin..Alfafa pon sama fungsi spt 'jamu' moden.Juga bole membantu dlm pelbagai masalah.

Protein penting untuk mereka yang ingin hamil

Assalamu'alaikum w.b.t, Semua pasangan yang berkahwin mestilah nak dikurniakan cahaya mata kan. Tak kira la seorang atau ramai.. Itu...