Thursday, February 4, 2016

Bawa anak anak mandi manda di Bayou Lagoon Resort, Melaka

Assalamualaikum semua,

22 Januari 2016 yang lepas mummy & daddy sempat membawa anak-anak bercuti 2 hari 1 malam ke Bayou Lagoon Resort Melaka (kira-kira sejam perjalanan dari rumah) tak jauh kan..sekadar nak mandi kolam jek sebab mummy beli 1 buku kupon Bayou Lagoon yang ada tiket buy 1 free 1. So dewasa beli 1 tiket harga RM22 dapat masuk 2 orang, kanak2 beli 1 tiket RM16 dapat dua tiket. Tapi, sebab kami guest hotel (dewasa sahaja) pat la mummy daddy pas masuk water park sampai check out..hiihii..Alhamdulillah!

Sebenarnya kami bukan la orang kaya nak bercuti selalu, last year school holiday kami tak bawak dorang jalan mana-mana, so ada rezeki lebih awal tahun ni..kami REWARD anak-anak kami yang baik2 belaka ni...nak 'happy'kan dorang disamping ajar asas berenang (daddy la ajar..mummy pon belajar jugak...haahaa).




Pas check in...tunggu solat asar dulu sebelum 'kecebhur....' dalam air.



anak-anak sume dah tak sabaq...







standard la...berterabur tuu..yang penting kita 'isi minyak' dulu..heehee =D




kids pool






water park -daddy yanh lebih happy daripada anak2..huuhuu..



swimming pool untuk dewasa pon ado..best gak... ;)




sejuk yer?!



pemandangan dari level 11...subhanaAllah...cantiknya fajr :)




Day 2 : gusti pelampung sebellum turun sarapan dan kecebur dalam air... 



Bilik ada bar dengan 2 kerusi , sofa lengkap set tv..cantik & selesa (brsepah.sorry ek ;)



Day 1 : razin mandi kejap jek...sejuk menggigil2




Day 2 : razin jadi pemerhati haahaa... "pool boy"




Pemandangan kolam waktu pagi..water park lum buka masa ni...



Semoga kita jumpa lagi... cantik sungguh pemandangan pagi ni..hiks!

Antara info lain yang korang perlu tahu...

Breakfast kanak-kanak tak termasuk dalam bayaran bilik adalah RM18 sekepala (anak-anak 100c keatas).

Bilik pulak..cari kat TRIVAGO.COM harga promosi masa tu RM280 per night termasuk breakfast.

Bilik memang puas hati, dapat pulak bilik menghadap kolam..tingkat 11..view pagi memang cantik :)
Sampai si kakak bella tanya, mummy bila kita nak 'balik' hotel lagi???huaaaaarghhhhhhhhhh............

InsyaAllah, mummy & daddy will work hard for all your happiness.

Promosi Hujung Tahun Vivix Shaklee!!!

PROMOSI VIVIX SAMBUNG LAGI?? Serius ke? Ehh,kenapa pulak tak serius??? Mesti la serius.. SERIUS shaklee nak bagi kita sihat & cantik &...