Sunday, September 21, 2014

Part 2 : "My Love" [bertemu jodoh]

Tetibe PART 2..

Mana PART 1?? [sini lar]

Ramai ke nak taw CERITA CINTA kitorang...? Ko rasa ada tak seromantik cerita ROZITA CHE' WAN dengan ZAIN SAIDIN???

Perkenalan Kami

Kami berkenalan semasa sama2 kerja kat sebuah syarikat jualan kereta. Kira kami ni SALESMAN & SALESGIRL.. sape mngurat sape??? mesti la Encik Razman.. tetibe SMS kita nak kenal. [henpon tu ilang..kalau tak bole tunjuk bukti] kebetulan, mungkin jugak dah jodoh..kita tengah single... Orang tu nak kawan.. kita OK je lar.. secara details tak payah ek..

Kami berkenalan pada bulan Julai 2007.. Then, Allah bagi rezeki, aku dapat kerja government jawatan sekarang. Masuk servis bulan November 2007, di tempatkan di Putrajaya. Family dia decide nak masuk meminang. Elok2 nak merisik bulan Disember tuu.. terus di pinang jadi bertunang. Memang sempoi & takde planning. Nasib baik tak terus nikah. heehee. We just go with the flow.... gtew...

Susah senang bersama

Dari Januari hingga Disember 2008 kami berusaha la kumpul barang hantaran tuk kahwin... sepatutnya Nikah hujung Disember 2008.. tapi disebabkan banyak halangan, dugaan & cabaran.. 'post-poned' sehingga MAC 2009. Setelah kami berbincang... kami pilih tarikh 3 April 2009 untuk disatukan dan 04.04.2009 untuk bersanding.

Seeeeeeeeeeeepanjang kami berkawan & bertunang.. banyak sangat dugaan.. kami bukan macam 'couple' zaman sekarang. Tak pon, tak macam korang.. bercinta pon naik kete.. kami turun naik bas dan 'tren'.. Sebab bakal husben dulu cuma ada motor. Susah bersama... dating pon tak gi tempat makan yang mahal2. Kadang2.. makan pon share. Kami sama-sama mencari rezeki di Putrajaya. Punya la nak berjimat, kami kan 'baru nak hidup' [orang tua cakap] makan2 kat Putrajaya tu punya lah mahal kalau nak bandingkan dengan gaji kami masa tu. Mana nak makan, nak bayar sewa, nak bagi orang tua, nak menyimpan lagi. Sedih la kalau ingat balik. Tapi, kami bole terima antara satu sama lain...[cewahhhh!] dia bole pat girlfriend lagi cun kot dari aku..tapi kenapa dia pilih aku???

Kehidupan suami isteri

Selepas bernikah.. rezeki Allah tak pernah putus.. walaupon kadang kami di duga juga, Alhamdulillah kami lalui bersama. Syukurlah, sejak 5 tahun bernikah.. kami di kurniakan 3 cahaya mata yang comel, cerdik & sihat..Syukur sesangat! Tu lar... pengikat kasih sayang kami hari ini, esok dan selamanya.

Perancangan Allah sangat hebat kalau kita lihat masa lampau dan sekarang. Setiap kesukaran pasti ada kegembiraan di masa depan.



# Ingat LAGENDA BUDAK SETAN je ada 3 sequel... nanti kita sambung SEQUEL ke-3.. harharhar...

K, bye.

No comments:

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...