Thursday, June 14, 2012

Part I : Cerita dari Langkawi.

Salam,

Seperti di janjikan....saya 'bawak' cerita dari Langkawi...Sepanjang 5 hari 4 mlm disana..Alhamdulillah..cuaca memang cerah sentiasa...(sebenarnya panas terik!) Puas berjalan..sampai demam2 blk bercuti...huuhuu...
Kami bertolak dari Melaka..park kete kt umah makcik...naik bas dari Melaka Central utk ke LCCT..pukul 8.30pg.Ini adalah pengalaman pertama anak2ku menaiki bas...Jangan pelik..budak2 sekarang..celik mata mumy&dady dah de kete..x berkesempatan nak naik bas =)
Kami berlepas dari LCCT ke Langkawi kira2 pukul 1200..hanya 1 jam penerbangan..pukul 1300 dah sampai...Pengalaman yg x dpt dilupakan bila mumy&dady kna berlari2 kat LCCT checkin bag...nak kejar gate..sbb kitorg tbe LCCT dlm kul1115..Dah panggilan terakhir utk flight kami..huuhuu..Penat ber'exercise' ko!

2 Jun 2012-
Hari pertama kami sampai..tak pi jalan mana...Just sight~seeing...out for lunch..'CHECK IN' umah atok husben kat Padang Matsirat..then, atok jd 'tourist guide' x berbayar kami.Heeheeh.Ini adalah kali ke2 saya&husben berkunjung ke sini..dulu 1st time 'honeymoon' pd 7-9 April 2009..berdua jek..skrg bwk 2 org anak.Mencabar 'keringat' sungguh...

3 Jun 2012 -
Destinasi pertama kami ialah Dataran Lang, Jetty Point yg sungguh sesak..Pas wat beberapa sesi photoshoot di situ..kami bergerak ke Pekan Kuah utk makan tengahari & pegi Haji Ismail Group (pekara wajib bg setiap pengunjung yang datang ke Langkawi kan3???) Kami x boleh nak borong pinggan mangkuk sebab dok pikiaq..camne nak bawak?nak naik flight..kang kena campak2..pecah..nak 'hand carry'..hand pon x cukup..ahaks3! So, batalkan jela hasrat tu... Borong cekelat je r & luggage utk mak gi haji kelak..Murah! Cuma RM79.90..utk saiz sederhana besar ;-D
Pas solat asar...dalam kul 6 ptg kami nak tengok matahari terbenam...(konon2nya..) so,kami pon lepak2 kt tepi Pantai Kok sambil makan laksa&pasemboQ!  Ada cerita lg ttg LAKSA ni..tunggu....

4 Jun 2012 -
Cerita pagi Isnin..Pak long 'offer' kami nak belanja naik 'cable car'...mmg xde niat nak naik..pi jugak la Oriental Village tu...Mak aii...kena beratuqqq panjang...sampai ada 'annoucement'.."giliran anda 2jam dari sekarang".. dok tengok jam..kul 10 pagi,,,xkan kul 12 kot baru dapat naik? huh, haru....Next time la naik kot?! Kami pusing2 dalam tu..tgk ikan..bg ikan makan,bg arnab makan..pemandangan yang sangat indah di oriental village tu..rugi kalau x pergi sana kalau dah sampai langkawi tu....
Petang tu masa utk check in Federal Villa pulak.. (Ia dibawah pengurusan Holiday Villa) Kemudahan semua sama dengan Holiday Villa..bole tengok kat laman web bahagian pengurusan hartanah JPM. Kul 3 petang check in...kemas2 barang..sambil menunggu cousins2 ku sampai dari KL...
Petang tu kami 'serangggggggg' Pantai Tengah...Hmmmh...bkn selalu dapat mandi pantai!


Daddy with nabeela dalam bas..bkn dlm flight..heeheeh.

Atok with nadeera...sempat adik breakfast dlm bas ;)

Gate P3..ready for boarding

Sukanya dia naik flight!!


Insyaallah, panjang umor..murah rezeki..kita naik flight lagi yer anak2..
Kete sewa kami - Mitsubishi lancer lama...

Keindahan pemandangan laut di Jetty Point...
Best sangat sbb angin bertiup  kuat!



Mak, Nadeera with atok langkawi =)


Tempat wajib dikunjungi..Dataran Lang..'flashback' waktu honeymoon dulu2....Dulu ber2..kini ber4 lor...






Pantai Kok



Suasana petang di Pantai Kok

Oriental Village & Cable car



"mumy...ikan makan!"



Budak yang berani...haahaahaa..

Sian adik tertido..kepenatan&kepanasan






Pantai Tengah..adik pon join! 

Ni baru part I...x larat nak cite lg...nanti kita sambung lagi Part II,Part III heeheeh..gambaq dah byk upload kt FB..tp kt blog best ckit..bole ber'cite2'...

Okes...cite tamat hingga petang 4 Jun 2012 bermandi manda di pantai tengah dengan ombak setinggi 6 meter! Takot mak!!!!

C ya later ;-)

Mummy Nab&Nad


















1 comment:

mamaairis said...

wow...bestnye holiday2 gini...hihihihih,,,karang nak g lagi ler,,tempat yang tak jemu di lawati...

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...