Friday, January 21, 2011

Baby & Cloth Diaper

:: Nabeela telah menggunakan Cloth Diaper ::
Salam blogger,

Kali ni saya nak kongsikan pengalaman menggunakan Cloth Diaper...Pics kat atas tu Nabeela menggunakan cloth diaper jenis Rainbow BB.So far dia selesa...dan perlu ditukar kpd CD yang lain antara 3-4 jam kalau tak 'poo~poo'.

:: Sunny Baby Minky ::

Pics kat atas ni nabeela guna Sunny baby minky...comfortable sgt2 tgk dia pakai.CD sangat mudah digunakan bagi yang rasa nak jimat pada masa akan datang.Memang kita terpaksa mengeluarkan modal permulaan membeli lampin kain moden ini.Tp walaubagaimanapun, ia sangat berbaloi...Berapa banyak sangat tenaga kita gunakan untuk membasuh CD ni jika dibandingkan dengan perlu memperuntukkan sejumlah wang untuk membeli 'Disposable Diapers'(DD) tiap2 bulan apabila dapat gaji.

Cloth diaper ni sama mcm DD cuma ia diperbuat daripada kain (material yg sgt bagus) boleh dibasuh & dipakai berulang kali...Tapi kebaikannya sgt banyak berbanding 'pampers'/ lampin pakai buang yang biasa.Di bawah, contoh pengiraan.....penggunaan CD atau DD.

:: Get your calculator now ::



Saya pon masih baru menggunakan CD..jom kita sama-sama go green and be natural parenting.Insyaallah...

Lots of Love;
~Lyna~


No comments:

Protein penting untuk mereka yang ingin hamil

Assalamu'alaikum w.b.t, Semua pasangan yang berkahwin mestilah nak dikurniakan cahaya mata kan. Tak kira la seorang atau ramai.. Itu...