Skip to main content

Hari Raya Haji & Qurban

Assalamualaikum w.b.t,
Jenuh gak nk menaip blog kt henpon ni..haishhhh... kematu la ibu jari 
Ok, since my internet quota by digi prepaid ni 3GB [ pehal tah digi baik hati ] selalu 1.5gb je, dapat le aku meng'online'kn diri sentiasa..especially apps blogger ni.Kalau xde quota..kt ctu la dia tersengguk2... tp klu quota terlebih.. nak publish x sampai seminit!
Merapu cite lain pulak..kata tadi jari kematu la apa la..
Hiiihiii..
Rasa2 tak terlewat lagi nak ucapkan selamat hari raya haji atau hari raya kurban.Baru hari pertama kan.Raya ni..baru betul..kena beraya 4 hari.Kita tak...raya puasa yg patut diraikan dalam masa 1 hari kita raya sampai sebulan kan???hikhikhik...



Erti raya haji iaitu sempena ibadah haji yang dilaksanakan oleh seluruh umat islam seluruh dunia bagi menunaikan rukun islam ke 5. Mak selalu cerita tentang keseronokan dia mengerjakan haji pd tahun 2012.SubhanaAllah.Hari2 aku berdo'a Allah berikan aku kesempatan utk pergi ke tanah suci & membawa ibuku bersama.
Bagi kita yang tidak mengerjakan haji di Mekah, ibadah kurban (menumbangkan seekor haiwan peliharaan seperti yang telah ditetapkan) perlu dilakukan bagi yang mampu.



Selamat menjalani ibadah haji & korban bagi semua umat islam.

Al-Fatihah.. bagi Jemaah Haji yang terkorban dalam tragedi KREN TUMBANG di Masjidil Haram dan insiden REMPUHAN DI MINA semasa jemaah haji melakukan ibadah melontar Jamrah,
insiden menyayat hati yang telah mengorbankan lebih 700 nyawa dan mengakibatkan lebih 800 orang mengalami kecederaan.




IKLAN SEBENTAR- SUSU SEGAR LEGEND (SUSU SEGAR LEMBU BERPERISA)
DELIVERY AREA SEKITAR TANGKAK & BANDAR SEGAMAT (MIN 10 BOTOL)
HARGA RUNCIT SEBOTOL : RM 2.50
10 BOTOL ~ RM 20.00

NAK JADI AGEN??? MINIMUM BORONG 50 BOTOL.
LUAR KAWASAN SELF PICK UP =)

WHATASSP : +60196800226
 
EMAIL : mummy.beela@gmail.com
[untuk pertanyaan lanjut]

LIKE PAGE : SUSU SEGAR LEGEND Segamat Johor

xx THANK YOU xx

 
~mummy nabeela~

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…