Skip to main content

Nadeera go to skool with kakak....

Haaaaaaaaaah..tajukkk je dah gempaq...

Perasaan mummy...lagi la gempaq...

Sejak ari pendaftaran mumy dah excited tgk 'kak ngah' mumy nk skool....mcm comey jek...mcm kecik jekkk dah nk skool??? cakap pon peelatt lg..

Mummy ckp pening kpla mnyediakan keperluan dorg nak gi skolah...mana beg, tuala, baju mandi, tabung, pensil warna, baju, botol.... [mandian&bedak lupa nk beli utk taska..haahaa] serabut la katakan...waktu bangun pg pon lum sempat nak adjust...arini baru 1st day skool..mmg ar serabut..siap dah jln separuh jln...alamak! susu tertinggal kt umah...kwang3....ape la mummy ni..GELABAH PUYUH! puieeee!





















Masa masuk taska tu...nadeera leks je...maklum r..dah bese dtg...dia pon dah kenal ckgu2...cuma aku trasa lain bila aku blk waktu lunch deera xde kat umah [same la cm beela dulu 1st time gi skool] lama2 nanti biasa la.. Yg beshnya deera x nangis langsung bila aku tinggalkan dia kt skola.Agaknya hari2 dah ckp kt dia..kena gi skool...otak dia pon dah set.."ok! this is skool..." kot?! Aku mmg praktikkan sebelum dia tdo..atau masa mamai2 pagi tu remind dia ttg skola..selalu bg kata2 nasihat masa sebelum dorg tdo...actually, it's work!

Tinggal la razin..atok layan dia men sepak2...tp dia pny ligat x mo tdo..huh! x mo cte...len kali mummy cte r......................

K, that's all for today...

Diary 1/1/2014 ;)
Mummy nab&nad


Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…