Thursday, January 9, 2014

Kemas rumah : susunatur peti ais 2 [apa ada dlm freezer?]


Salam,

Time to reveal.............tetibe jek kan..nk reveal pe??? reveal freezer aku..sblm ni freezer UP aku sebahagian d penuhi EBM (express breast milk) tp laa ni..aku bg anak aku fresh milk je tiap2 ari...x smpt nk smpn...abih je tiap2 ari...Alhamdulillah, susu ibu masih mncukupi utk keperluan Razin..wpon kekdg merundum....

[Mummy kena taip cepat2......sbb anak2 dara dah bangun..... kang mcm2 ragam.....boboy masih lena..]

Meh jenguk freezer mummy yg x sbrapa tu...



EBM - pas abih pantang aritu..masa mula2 naik keje....
banyak xsampai penuh freezer ;)

masa stok lauk banyak...tersusun rapi je
bekas bulat- santan,isi ayam,pes asam pedas
Bekas tutup 4 segi - sume stok lauk... [edited : 10/1/2013]
now...selalu berubah...


Freezer mumy de 2 tgkt...tgkt atas tu ltk ice pack 'medela' fungsinya utk mnyejukkan susu yg d pam kat opis...bekas ice cube tu aku smpn puree baby razin.Dlm bekas kuning yg terselit tu ice cream lorrr

Tgkt bwh tu stok lauk...susun men blasah jek...time lauk tu bnyk pakai bekas besar....time dah kurang tukar bekas kecik2 plk.Nmpk x bekas bulat tu...aku bekukan Melaka 'pure' pes asam pedas...spupu aku jual..sedap ar..sbb kita x pyh nk blend bahan2 asam pedas..ble nk masak...campak je dlm periuk then masuk r lauk pe nak taruk ar air as m tu setle mehh.Skrg zaman org nk sume cpt....so pes ekspress mnjadi pilihan ;)




Tu diaaa....puree labu campur carrott ckit.. simple jek...rebus labu+carrott pastu tunggu sejuk..blennnnnnnnnd.Masuk dlm ice cube ni.Simple kan??? ble nk masak pnskan dlm rice cooker bersama nasi yg d masak.Ckit2 ia akan mncair dan lembut spt baru d blender.

Dah melalut...ke laut dalam..memula cerita bab freezer....xde bnda lain nak d cerita dlm freezer ni.Setakat susunatur simple ni.........alahaiii

Anak2 ku dah bangun..nk bg dorg sarapan...mcm2 nk d buat arini..keje ke x keje.Mumy ttp bz..hurmmmm.

#Bersyukur krn punya keluarga yg lgkap..bahagia wpon hidup sederhana#


Dari hati ;
Mummy nab&nad

No comments:

Promosi Hujung Tahun Vivix Shaklee!!!

PROMOSI VIVIX SAMBUNG LAGI?? Serius ke? Ehh,kenapa pulak tak serius??? Mesti la serius.. SERIUS shaklee nak bagi kita sihat & cantik &...