Skip to main content

'Deco' blog pulak...

Salam,

Asik mengemas rumah je kunun2 nya...suka plk tgk blog org yg neat, cozy...heehee..aku rasa blog aku kebudak2an sgt.. bajet "mcm comel"..tp mmg dolu masa buat blog ni..khas utk diary aku sbg seorang wanita yg bergelar ibu...kre blog ni dedikasi utk anak2....tp skrg...macam2 ade pulak.....

heeheeh...gelak sesorg....

Macam ni la, since aku dah rimas tgk kartun2...cute miut konon..love dove kt muka depan blog aku..aku x reti lg nak wat 'BANNER' utk blog aku ni haa [sape baik ati tolong la share..] aku pon grab la piccas putera puteris aku tu edit ckit2 kat photogrid...upload...setle...simple2 jek....

besar gedabak??? biorkan dia... [wordless...]

Misi aku mmg nak tukar banner..tp x reti..

Next...nak buat 1 lg blog...utk bizz on9 aku..heehee...1 blog pon bersawang...nk tmbh lg 1??? tengokkan aje...

Kadang2 susah gak nak mnulis blog ni..klu time de idea..xsempat nak tulis..klu xde idea..ada masa pulak kan?kadang2 ber'FB' pon boring...fave aku instagram la..suka bebenor upload gmbr...kang post mcm2 kt FB..ramai yg wat spekulasi...kt blog???suka ati aku la aku nk tulis pe...aku suka ke,over ke,marah ke,sentap ke...nak tunjuk porsche cayyene aku ke..sukati aku la..x suka...duk jauh2... heeheeh...

Gelak jahat!

Slain ttg kemas blog ni...ble tgk org rajinnya kemas umah...kdg2 aku pk...sik hrpkan laki aku yg xde masa memanjang..mghabiskan projek mngecat depan umah,dapur & bilik2 [setakat ni yg sempurna d cat ialah ruang tamu & bilik utama...bilik lain 50-50] Tu yg mls nak beria update ttg kemas2 rumah ni...Kekadang terpk...bila lah aku nak rajinkan dri..buat sdri...mngecat...style aku...x suka suh2 org KALAU AKU BOLE BUAT SENDIRI..aku xsuka nak susahkan org..aku x suka paksa org...kesian..bla..bla..bla...tp kes rumah aku ni..dah hampir setahun pindah..deko umah aku masih di takat tu..

Alasan anak kecik2???

Aku xnak jdkan alasan tu utk tdk mencantikkan rumah...meemaang btol...cat dinding hijau aku tu dah pon berconteng...xpe...tu normal bg kanak2 yg sdg membesar...Tp aku ttp degil...bercita2 nak pakai wallpaper pas tgk umah kwn aku..santek giler ko..dgn wallpaper&laminate floor...tadah jela tlinga klu laki aku mbebel.. "mummy jgn nak tukar2 plk pasni..." mana boleh..boring la klu x tukar2...haahaa.. sorry la..mummy ni degil ckiit..ckiit je...ngeeeeh...

Gelak nakal!

Ala...aku target nak pakai wallpaper tu pas setel wat kitchen kab, wat tembok, ganti pagar, tiles porch...lambat agi...dah setel baru pasang laminate floor...ahaks! verangan jek dulu...TARGET3!

Takpe la korg...korg layan jela cite angan2 aku...klu dah jd aku upload satu2...

K ar, nt kte corat coret lg... [dah xde idea nak bebel ape...] asalnya nak cte ttg kemaskini muka dpn blog aku jer...skrg aku dah donlod eblogger kt phone..stakat nk type2 pastu edit kt pc...publish okeh jer..

#suka baca blog yg femes cam blog 'aku bukan bidadari'...khusyuk...#

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…