Sunday, November 3, 2013

Kemas rumah : BEKAS SIMPAN MAINAN [PART2] - 5S barang mainan anak2...


Salam semua....

Da berminggu2 mumy duk renung, tenung, menung dsb...bila la nk 'audit' brg2 mainan dorg ni...silap2 ari bulan lipas mati pon ado dlm tu...[ Part 1 kt cni..] Semalam, ari ahad mlm..mata bole bertahan lagi..sambil bergasak dgn anak2 coz dorg pon lum tido..jdnya mumy nya ni menguatkn semangat le..lambakkan brg menan dorg...tp sebelum di lambakkan..amik piccas dulu..
~SEBELUM~





begitu la rupa...sorry la..x brape nk close up..ntah ape2 je yg ade..botol bedak kosong pon ado!!!

makanya....
:
:
:
mummy gigih meng'5S' kan brg menan anak2 tercinta ni.........................................................

sambil berkungfu a.k.a berkuntaw dgn dorg..
Alat2 muzik
Lego~land
Beg berangan a.k.a alat2 solek
Hair dryer pon ada ;)
Brg masak2
Doktor2
Sayur2an & buah2an
Barang2 besar ~ sumbat dlm ni..

Ni je yg tinggal setelah tolak brg2 yg rosak+sampah sarap... Lg1, aku pelik...mana la periuk belanga,sudip,senduk banyak2 ek??? tinggal segitu jek...hisssssssh...pelikkkk... aku rasa.. confim ada yg msk tong sampah ni!!!

Hasilnya..........
~SELEPAS~




Sejuk mata mak memandangnye... xde la cam nk terberanak tong tu kan??? Nt nk gi IKEA lg..nk bli storage yg number2 tu lagik...[KUSINER-Mesh basket with lid] yg fungsi sebenar tmpt ltk baju kotor..haahaa.. "suko ati den la nk wat ape kan?!"

Tapi mumy masih perlu bertabah sbb belum ada tempat yg sesuai utk wat 'play area' diorg... [yg pasti bukan di ruang tamu] kena wujudkan space dlm bilik no 2 atau 3..huh, smile while thinking ;)

Xpe la, ni je nk cte stakat ni.. nanti dah de play area ke hapee..kita hup~date lg yo?!

#semogaimpianjadikenyataan#

Mummy nab&nad ;)

No comments:

Promosi Hujung Tahun Vivix Shaklee!!!

PROMOSI VIVIX SAMBUNG LAGI?? Serius ke? Ehh,kenapa pulak tak serius??? Mesti la serius.. SERIUS shaklee nak bagi kita sihat & cantik &...