Monday, July 30, 2012

Rezeki anak di bulan puase ;))

Salam,

Hai blogger..especially mommies out there...

Setelah 11 hari berpuasa..akhirnya..mumy berjaya mendapatkan hasil susu yang merundum selama 1 minggu lebih..Memang x boleh tension, stress, kena selalu yakin ada rezeki untuk anak kita...

4 oz dengan double pumping
Bagi orang yg production banyak mesti berkata.."Alah,ckit je..." tp pada aku..aku rasa sangat heppy..sbb dapat lbh dari 3 oz.. my baby minum 3oz x 4 botol = 12 oz sehari..dah seminggu..bekalkan dia cuma 8-10 oz je sehari..mmg kesian..tp nasib baik baby dah mkn..so 'lupa'2 kan dia dgn kudapan..huuhuu..kesian sgt2.. Last week mmg xde lebihan utk wat stok...pam arini mmg bekal utk esok..pernah dapat cma 2.5oz,2 oz,1.5 oz...1 oz..0.5oz pon ade..

Mumy tau knpa production mumy meningkat 'ckit' arini...

1) Mumy pam konsisten stp hari..Slps sahur, pagi & ptg@mlm (pas berbuka).Selalunya mmg waktu yang lbh kurang same..kat opis..biasa setlekn kerja2 'urgent' pastu baru la pam..Pas lunch hour pas direct feed baby kt umah..kadang klu sempat pam ptg tu kalau x bz.
2) Mumy minum air masak lbh kurg 2 liter sehari..x minum 3 liter..sbb setiap 25kg berat badan kita cma perlu 1 liter air sahaja =) so,mumy mmg x kuat mnum air...then, plus2 dgn minum ESP+mealshake SHAKLEE+soya+fresh milk+kurma makan banyak2 waktu puasa ni.Alhamdulillah..berhasil usaha mumy...
3) Mumy dah dapat 1 lg 'breastshield' yg mumy order dari onebabyworld... huhu..mempercepatkan sesi mengepam dan LDR x di sia2 kan begitu sahaja ble kte wat double pumping.

Usaha tangga kejayaan..kita x bole berputus asa...mumy ada baki 14 bulan lagi untuk complete kan misi menyusukan baby sepenuhnya...Amin...

Ikhlas;
Mummy Nab&Deera

No comments:

Promosi Hujung Tahun Vivix Shaklee!!!

PROMOSI VIVIX SAMBUNG LAGI?? Serius ke? Ehh,kenapa pulak tak serius??? Mesti la serius.. SERIUS shaklee nak bagi kita sihat & cantik &...