Sunday, July 29, 2012

Agenda hujung minggu kami di bulan puase..

Salam ramadhan sekali lagi,

Hari ni ari ke-10 umat Islam menjalani ibadah puasa kan?? mumy dengan 'excited' lagi bangga mengatakan mumy dah siap shopping utk anak2 mumy...PART baju2 moden la.. PART baju kurung lom siap lagi..dh tanya tailor. Kasut,stokin,yg hat seluar kecik depa sumer dah siap..tinggal lom pakai jer.

Aku bab membajet ni serah kat aku..Nak puji diri sendiri bagi korang meluat...I'm the most excellent in da world daa!! Total utk baju, kasut&aksesori anak 2 org RM354. Semua bli kt MP, Melaka. Mostly yang de diskaun 30-50%.. bijakk x mumy berbelanja?? Tahun ni mumy beraya dengan 2 orang anak dara..Tahun lepas sorang jer.. Mumy siap blikan dorang baju gaun same pesen lain saiz jer. Harga asal RM129 tp after less dapat RM59..terkezut sat..tp trus rembat..x pikir panjang dah.. 2 pasang lagi T-shirt&legging warna merah mcm 'gong xi fa chai' gamaknya! Samer kaler tp lain2 design..kakak pakai jeans jer. Ok la tu kan?

'Sedekah' kat PONEY jer RM257..already get free member card.Fuh! Lain2..kat sox world&bubble gummers..baju dah mahal..kasut yg murah sudah..bukan leh pakai lame2 kasut tu.Huhuhu...Mumy bkn kedekut..tp berhemah namanya..huhu..x leh boros2..brg2 mumy&dady x lepas lg...pakaian2 kami semua mesti under RM1k... Kami bukan keja pegawai pon..kerani jer..bonus pon bkn beribu..skit wat raya..separuh wat simpanan.So, kami ukuq baju kat badan sendiri..x salah kot nak pakai branded tp bli la time SALES gile!! Baru berbaloi2...

Jalan punya jalan..4 jam dalam MP..x rasa penat langsung..dah blk umah (berbuka puasa @umah sepupu di Melaka) baru terasa kepenatannya.. Thanks for my hubby yang sanggup melayan kerenah isterinya..huuhuu.. U're the best!

Layan piccas nabeela&nadeera..jom!!!

Wah! adik suke ek nak gi sopping baju raya???

Yeay! mumy dah siap shopping!

Bukan main berpeluk tubuh si kakak nih!
Ok, post ni hanya sekadar untuk memori kami sekeluarga..bkn nak menunjuk2 k ;-)


Ikhlas,
Mumy nab&deera ;)



No comments:

Protein penting untuk mereka yang ingin hamil

Assalamu'alaikum w.b.t, Semua pasangan yang berkahwin mestilah nak dikurniakan cahaya mata kan. Tak kira la seorang atau ramai.. Itu...