Tuesday, March 6, 2012

UpDaTe tentang anak2ku..

Assalamualaikum,

Dah lama x dok citer ttg kisah anak2 ku yang semakin membesar...bila tgk muka depa x caye..btol ke?aku yg mngandung&melahirkan..mcm x 'real' jek....ble igt2 semula..dugaan&kepayahan mengandungkan mereka..barulah, aku aku sedar..betol la!! aku yg lahirkan depa ber2..hikhikhik...

Mula dgn baby kecik ku dulu...

Raihana Nadeera lahir pada 26.09.2011 sekarang usianya 5 bulan 10 hari/ bersamaan 163 hari/ bersamaan dengan 23 weeks..heeheeh..mulanya rupanya begini..


Eh! ni gambar nadeera dlm peyot lg..
Gambar 1st day dia lahir ke dunia...

Update gambar pada blog ni ditulis...



Kebijaksaan nadeera sekarang :

1. Dah ketawa dgn kuat!
2. Meniarap since bulan lepas..laa ni dah angkat 'montot'..nak maju ke hadapan!
3. Dah pandai menggapai barang2 yg dekat dengan dia.. ADVANCE adik nih..
4. Pandai tengok org lalu lalang depan dia..Jgn la mummy dia lalu..memang kena 'panggil'...huuhuu
5. Macam nak makan pon yer gak..Sabo ye nak..lg beberapa hari adik genap 6 bulan, mummy bg adik   
    mamam puree..adik kna complete kn misi 'exclusive breastfeeding'.... ngeeeeeeeh

Tentang nabeela pulok...

Nabeela Raisya lahir pada 22 Jun 2010..kini telah berusia 1 tahun 8 bulan 14 hari/ 624 hari/ 89 minggu..heeheeh..

Gambar nabeela masa baby..dah banyak sangat2 dlm blog ni..tengok upe dia sekarang camno....





Gambar 2 hari lepas...dengan perut buncit+comot+tocang....anak sapo la ni??huuhuu

Kebijaksanaan nabeela :

1. Mula menuturkan pelbagai perkataan..terbaru.. "Kek,ambik,nak,susu,air,mam,mama,dada,ikan,embek"
    Extra careful kerana dia mudah ikut apa yg org tuturkan & buat..
2. Menggigit org no 1..adik pon jd mangsa!
3. Makan memilih...nak yg jenis mee ajer..
4. Minat pd buku tidak pd TV kecuali lagu2..biasa la budak2 mmg minat joget2 nih..
5. Suka diberi lebih perhatian drpd adiknya..hmmh...we all love kakak so much!
6. Pandai dengar arahan sekarang, dah faham ckp org..tu yg mummy suka..heeheeh! bole di harap 1 ari
    nanti..

Mummy harap anak2 mummy ni jd manusia yg berguna &dah besor nt baik2 ber2..xmo gado2 taw...

Heeheeh...happy always;-D

That's all....

Mummy Nabeela&Nadeera ;-)




No comments:

Protein penting untuk mereka yang ingin hamil

Assalamu'alaikum w.b.t, Semua pasangan yang berkahwin mestilah nak dikurniakan cahaya mata kan. Tak kira la seorang atau ramai.. Itu...