Skip to main content

Kemas Rumah : Bilik 'pelbagai guna'

Salam,

Sebenarnyeee xtaw nak katogerikan bilik ni bilik ape... [stor merangkap 'bengkel' dady merangkap bilik mainan anak2] Sebenarnye kurg sesuai bilik mainan kt cni..tp NO CHOICE...dgn brg menan yg banyak..melambak2...sampai ke ruang tamu...Hurmmmmmmmmmm

Adalah, satu hari mummy rajin..masa tu dady keje...adik2 tdo..mumy&beela je r mengerjakan bilik comel tuh...haish...pening...kemas2 pastu sepah semula ='( nangesssssssssss woooooooooooo..
Tabah la wahai hati...


GAMBAR DI ATAS ~Sebelum kejadian mengemas~

Selepas kejadian... siap pon "playarea"...






Ok, walaupon x cantek..x deco2 bagai...[xde mood ar..sbb byk sgt bnda yg x setle dlm umah aku ni..] just susun mainan kt ctu..pastu ltk tikar evamatic yg terlebih kt umah aku..tp aku puas ati la sbb dah de 'tempat khas'.... "Simulator" aka PS daddy duk hujung bilik tu coz jarang guna...heeheeh... ^^Kalu ade idea or cadangan...sgttt d alu2kan..sbb mummy da kekurgn idea..nangeeeeeeees lagik^^

P/S ** klu porch umah aku dah bertembuk kiri,kanan,depan..mmg plan nak buat ruang menonton utk tetamu kt luar [Wahhh! gtu] pastu kt tmpt paip [skrg tmpt tanam bunga2] nak wat tmpt mendobi... Angan2 besoooor..InsyaAllah..Yakin rezeki dr Allah.Aaaamin =) **

Jangan lupa singgah blog mummy lg satu...
Khas ttg Shaklee..
Nak bli Vitamin dgn mummy bole contact2..
Mummy mmg kena amik supplemen skrg...... anak 3+keje stress+keje umah...tambah lg 1 keje mummy..biznes...sape kata mummy x bole buat? mummy kan 'Supermummy'..'Ironlady'..sape nak follow??? Yg penting semangat!!! Jommmm

 Ikhlas dr hati;
Mummy nab&nad ;))

Comments

Fizah said…
kegigihan terserlah =)
cik hani said…
kemas.. at least ada area untuk anak main. pasni mesti ada lagi improvement untuk home organizing ni
^^lina sabran^^ said…
Gigih ek...Satu2...anak2 masih kecil..bajet pon kurang..kabinet dapur tu xtaw nk campak mana..sempit bilik tu d buatnye...xpe2...bertabah... =D

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…