Saturday, February 15, 2014

PENTINGKAH SUPPLEMEN????

Salam,

Dah beberapa lama x update blog nih???heehee...bz..xde idea...biasa la tu..xde pe nk share..xde ko kata??? ada...new thing.... mst ko pk..aku ni on off..jap cte psal deco...skrg supplemen plk? no..no..no..bkn musim k...aku je malu nk update ttg deco umah aku skrg..yg blm de progress...heehee..InsyaAllah bln dpn ni ada progress......tp aku lum update ttg bilik stor umah yg aku dah kemas dah jd bilik simpan mainan anak2..walaupon x cantik.. dan xde deko2..tp aku puas hati..sbb lebih ok dr sblmnya... =D [nanti aku share...jgn kutuk taw!]

ok, berkenaan dgn tajuk post di atas...

sape yg follow mummynabeela ni..samaada di INSTAGRAM #LINASABRAN atau fb : NORAZLINA SABRAN..mst dah perasan...awat byk ttg post ttg SHAKLEE je??? YES! I'M NOW SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR.....skrg uol dah taw kan..jd pasni nk cari supplemen Shaklee bole cari I ok???ok x??
[klik blog ni nak taw lebih lanjut ttg produk Shaklee]

ada pekara nak dikongsikan...ttg pentingkah supplemen??? tak suka supplemen??

Ramai antara kita mengambil mudah soal penjagaan kesihatan [samaada sedar atau tak] Bagi kita ambil makanan berkhasiat atau janji makanan sedap dah cukup semua tu.

Tapi aku terlepas pandang [always!] yg aku ni seorang ibu yg bekerja 8 pg - 5 ptg tak sempat nak makan sayur&buah-buahan..makan apa yg ada..nasi&lauk dah cukup.Balik rumah, layan anak2 yg masih kecil macam2 perangai..Penatnya! Allah sahaja yg tahu..Nak cari sesuatu utk badan kekal sihat bertenaga selalu x cukup bajet.Lagipon mahalkan...

Masa berlalu...anak skrg 3 org..selang setahun dan dua tahun..Badan semakin dimamah usia, proses aging semakin cepat akibat faktor udara yg tercemar,stress di tempat kerja [sila angkat tangan tinggi2 klu xpernah stress di tmpt kerja..huuhuu] Makanan tak seimbang, makanan banyak GMO, banyak berfikir dan juga menyusukan anak yg mmg memerlukan nutrisi sihat.Lalu setiap har badan ni semakin letih & muka semakin hilang seri...

umor baru 28 dah rupa 40-an WHAT?!!!



Sbb tu skrg aku beria-iya nak menjaga kesihatan & kecantikan...

sejak bila kenal Shaklee? Sejak 2011..diperkenalkan dgn ESP..masa tu arwah makngah bagi..katanya anak dia belikan...masa tu x pandai minum...ade ke pi godak 3 sudu ESP dlm segelas air...amik kawww...Fengsan nak minum...klakar kan?? tp ble dah taw...mengandungkan anak no 2 pon minum..pastu on~off kalau de bajet beli..kalau takde tak beli pon..Yg bestnya masa mak pergi haji dia bwk bekal ostematrix sampai kwn dia puji..."patut lah uda kuat berjalan...bagus 'pil' ni" heehee...

Sekarang rasa rugi x join Shaklee dari dulu..selain bole sihat&cantik..bole jgk tambah pendapatan...kalau aku tahu dari dulu dah ambik langkah bijak...tp xde org pelawa..xde org share dgn saya..hanya berjual beli dgn aku...hukhukhuk...=P


Aku nak share ttg apa yg aku rasa sekarang, aku dikelilingi oleh orang yg banyak penyakit [supplemen bkn ubat eh..mlm ni ada webinar ttg tajuk nih!!] Makan ubat hospital yg sudah tentu banyak efeknya pada masa akan datang..kasihannya!!! Kalau bole aku nak bantu dorang..ibu mertua ,nenek husben..darah tinggi&sakit jantung..yes! orang yg paling dekat dgn kita, perlu d bantu dulu... Mak ku Alhamdulillah..sekarang consume Ostematrix, Vitalea dan ESP je.. dia xde masalah kronik.. cuma masalah penghadaman..itu yg nak amikkan dia Herblax dan Peppermint ginger plus tu.. -bajettt akannn datangg- heehee... Tulah matlamat ku..bkn nak sihat sorang2... Husben ku pon d paksa makan vitalea&ESP..sebenarnya dia tu kena amik performance drink, jointhealth, ostematrix & Omega..Almaklum ar..binik nya shj taw dia kerja kuat cmne kan...Juruletih mmg byk guna tenaga fizikal...siannnn taw....

Kalau bole aku nak satu famili sihat & cergas..........

Shaklee BUKAN supplemen sintetik, supplemen yg hanya cari untung ke atas pelanggan, supplemen yg datang bermusim, supplemen yang tiada kajian yg di buat sblm dihasilkan!!!
Pasti ke??? Pastilar...


"Vitamin Shaklee adalah asli, tiada pewarna, pengawet malah perasa tambahan.
Vitamin Shaklee tiada silika gel dengan ini membantu penyerapan dengan lebih baik "
Aku sama sekali tidak memaksa korang untuk amik supplemen, aku hanya berkongsi kebaikan Shaklee..Vitamin bukan shj utk ibu mengandung & menyusu..adakah usia sudah menjangkau 40,50 tahun semasa badan sudah lemah, tulang semakin rapuh, muka semakin berkedut baru datang kesedaran utk menjaga kesihatan diri???
waktu tu dah terlambat kot???

Nasihat aku..jaga lah kesihatan diri bukan sahaja untuk anda semata2 tetapi fikirkan lah untuk suami, anak2 dan ibu bapa..juga untuk masyarakat..kerana bila badan kita sihat lebih banyak anda dpt beri kepada agama, bangsa dan negara.

**Senaman ringan  & air yang cukup juga penting jika amik supplemen ni okehh..**

#Alhamdulillah dipertemukan dengan Shaklee..selain menambah kesihatan & berusaha meningkatkan taraf hidup keluarga..kita juga dapat membantu orang disekeliling kita...Love Shaklee very much!#







Thank U Allah ;)
 "I am Shaklee Independant Distributor" [Id : 1109279]
Mummy Nab & Nad










No comments:

Protein penting untuk mereka yang ingin hamil

Assalamu'alaikum w.b.t, Semua pasangan yang berkahwin mestilah nak dikurniakan cahaya mata kan. Tak kira la seorang atau ramai.. Itu...