Wednesday, March 19, 2014

Kemas Rumah : Bilik 'pelbagai guna'

Salam,

Sebenarnyeee xtaw nak katogerikan bilik ni bilik ape... [stor merangkap 'bengkel' dady merangkap bilik mainan anak2] Sebenarnye kurg sesuai bilik mainan kt cni..tp NO CHOICE...dgn brg menan yg banyak..melambak2...sampai ke ruang tamu...Hurmmmmmmmmmm

Adalah, satu hari mummy rajin..masa tu dady keje...adik2 tdo..mumy&beela je r mengerjakan bilik comel tuh...haish...pening...kemas2 pastu sepah semula ='( nangesssssssssss woooooooooooo..
Tabah la wahai hati...


GAMBAR DI ATAS ~Sebelum kejadian mengemas~

Selepas kejadian... siap pon "playarea"...






Ok, walaupon x cantek..x deco2 bagai...[xde mood ar..sbb byk sgt bnda yg x setle dlm umah aku ni..] just susun mainan kt ctu..pastu ltk tikar evamatic yg terlebih kt umah aku..tp aku puas ati la sbb dah de 'tempat khas'.... "Simulator" aka PS daddy duk hujung bilik tu coz jarang guna...heeheeh... ^^Kalu ade idea or cadangan...sgttt d alu2kan..sbb mummy da kekurgn idea..nangeeeeeeees lagik^^

P/S ** klu porch umah aku dah bertembuk kiri,kanan,depan..mmg plan nak buat ruang menonton utk tetamu kt luar [Wahhh! gtu] pastu kt tmpt paip [skrg tmpt tanam bunga2] nak wat tmpt mendobi... Angan2 besoooor..InsyaAllah..Yakin rezeki dr Allah.Aaaamin =) **

Jangan lupa singgah blog mummy lg satu...
Khas ttg Shaklee..
Nak bli Vitamin dgn mummy bole contact2..
Mummy mmg kena amik supplemen skrg...... anak 3+keje stress+keje umah...tambah lg 1 keje mummy..biznes...sape kata mummy x bole buat? mummy kan 'Supermummy'..'Ironlady'..sape nak follow??? Yg penting semangat!!! Jommmm

 Ikhlas dr hati;
Mummy nab&nad ;))

3 comments:

Fizah said...

kegigihan terserlah =)

cik hani said...

kemas.. at least ada area untuk anak main. pasni mesti ada lagi improvement untuk home organizing ni

^^lina sabran^^ said...

Gigih ek...Satu2...anak2 masih kecil..bajet pon kurang..kabinet dapur tu xtaw nk campak mana..sempit bilik tu d buatnye...xpe2...bertabah... =D

Protein penting untuk mereka yang ingin hamil

Assalamu'alaikum w.b.t, Semua pasangan yang berkahwin mestilah nak dikurniakan cahaya mata kan. Tak kira la seorang atau ramai.. Itu...