Skip to main content

Buah hati penggarang jantung ku..Kau lah racun..kau lah penawar ;-)

Salam blogger,

Hari ni berhajat nak post 2 entry..(kalau sempat la..coz mlm dh jd turn dady duk depan laptop...mumy tetap..and always layan anak2) Bukan mengeluh tau..

Ce baca tajuk kat atas tu..hakikat ibu muda (muda ke 26 thn???) yg dah mempunyai 2 org anak..sibuk melayan kerenah anak,ber'blogging',twitter and Facebook lagik!

Baru jap tadi (23/11/2011 lbh kurg kul 4 ptg) Kakak bangun dari tido menangis x berhenti2..bagi air xnak,peluk pon xnak..siap tukarkan diaper pon x senyap jgk..adik pon bangun..menangis jugekkk...huuuuh! Gue tension sudaaaa! Saya susukan adik..adik senyap...kakak lebih kuat meraung coz x pujuk dia..saya mati akal.
"Pe ke hal budak ni?Pe aku nak wat dgn dia ni?"
Luckily...atok wie dtg dgn Daris (anak buah..duk berdekatan dgn umah mak...)
Atok wie " kenapa bella???"
Bella senyap..nampak Daris trus senyum....aduhai! budak kecik ni....dah de perasaan...sedih,marah,gembira... ;)
Petang semalam saya melayan nabeela berjalan..xtau la bpe KM saya berjalan..sambil mak jaga adik nadeera.Yang paling best..kul 9 mlm nabeela dah penat+mengantok+TIDOR!!! huuhuu... Tinggal melayan adik yg huhahuha~~ menangis x selesa..perut kembung nak berdakap...minum banyak sgt! Tu la psal...Meh tgk pics anak2 ku yg kian membesar...yg macam2 ragam...yg sering buat aku kadang2 hilang sabor...tp aku tetap sabor...heeheeh!
dari 2.1kg....in 1 month berat adik jd 3.5 kg..cuma breastmilk!

Sweet sgt2....Nabeela peluk adik Nadeera...Dah besar nt jgn gado2 tau ;)
I love U my baby..

Sifat kakak terserlah..

Kakak pandai 'ON' laptop..hmmmh..bijak budak2 sekarang nih!

Nadeera with 'caterpillar'..

Close up...Full Face..

Tido sekatil..mcm 'anak kucing'..heehee...so cute!


Si tembam mummy&daddy nih...

Nabeela cam Mas Idayu..pegang botol camtu....tp dh besar x mau jd Mas Idayu taw!

Bila nabeela menangis....Cantik x muka dia???

Kakak demam..suhu hingga 39 dc..

Daddy bg mkn ubat...kakak budak baik...pandai mkn ubat!

Tetap aktif!!! Mummy syg kakak..

Pas menyusu...turn Daddy 'burp'kan nadeera..

Suka pulak mummy amik pics dia..
Macam2 kisah tentang mereka...yang paling 'best' bila...adik mengaruk (menangis) kakak pon 'join' sama...tu yg xtahan mummy d wat nya.Nabeela dah mula tunjuk sifat syg pd adik...dia selalu kiss adik..tp klu time dia geram..laju je tangan nak 'melepuk' adik..heehee..

Mummy 'geram' dgn nabeela & nadeera..tp mummy sayang sgt kamu ber2!!!

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…