Wednesday, July 1, 2015

Makanan memberi tenaga sepanjang berpuasa.


Ok, lapar ketika berpuasa tu biasa... Biasa la tu..beberapa jam perut kosong memang la lapar. Tapi yang penting masih bertenaga untuk menjalankan aktiviti harian seperti bekerja dan jangan asyik nak tidur aje.

Arini, aku nak share sikit makanan yang menjana tenaga ketika berpuasa [kalau entry sebelum ni share pasal lauk pauk kampung heehee].

Pemenang no #1 dalam carta makanan paling tahan lama di dalam tubuh adalah Oat!!!

Oat menyumbang banyak tenaga kepada tubuh agar kekal sihat dan cergas. Oat juga baik untuk jantung serta mengurangkan kadar kolesterol dalam badan.

Resepi Oat + ESP Shaklee

Amalkan mengambil oat bersama susu segar tambahkan ESP [untuk extra tenaga dan manfaat lain] serta kurma dan madu sebagai manisan ketika bersahur. Shake2 aje.. atau bole sediakan waktu malam..selain kurma bole ganti buah-buahan segar seperti anggur, strawberry, mangga, pisang dll yang korang suka. Masukkan dalam peti sejuk semalaman..esok pagi nak sahur..trus slrpppp jek. Senang kan? Tips ni sesuai untuk mereka yang tak gemar makan nasi pagi-pagi subuh tu.

-sumber : Overnight Oat-

Selamat bersahur.
- Ramadhan 14 -

No comments:

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...