Tuesday, June 30, 2015

Lauk kampung yang membangkitkan nafsu!



 
 

Cuci mata!!! Bagi nafsu bangkit..haahaa..tambah dosa jek aku ni. Takde lah, niat aku share ni nak bagi uols INSPIRASI untuk memasak dikala berbuka puasa nanti.Baru kul 3.30 ptg..heehee..ada beberapa jam lagi untuk berbuka puasa...

Ni antara lauk-lauk fevret kalau balik kampung:

Sambal tumis petai.
Gulai ayam.
Kerabu mangga..memang fevret sangat!
Asam pedas Ikan kembung
Ikan masin bulu ayam
Sayur lemak pisang
Sambal belacan.

Tapi most fevret, kalau balik umah mak kat Segamat.. family kami mesti tak lupa cari Murtabak Singapore terbaik! Dan Ayam Golek Mastor yang femes! Bole gi tempat jualan mereka di Jalan Tahang Rimau Segamat..jalan menghala ke Yayasan kalau dari bandar Segamat bersebelahan Petronas.

Sory, entry ni bukan nak bagi resepi..next time kita sharing2 resepi..ok x? heehee..

-Salam 13 Ramadhan-
Mummy Nab menulis...

No comments:

Promosi Hujung Tahun Vivix Shaklee!!!

PROMOSI VIVIX SAMBUNG LAGI?? Serius ke? Ehh,kenapa pulak tak serius??? Mesti la serius.. SERIUS shaklee nak bagi kita sihat & cantik &...