Sunday, October 20, 2013

Kemas rumah : Organizer


Salam,

Bermulalah al-kisah.......

Mumy menanam minat men'deko' & menyusun atur barang2 dlm umah..Alhamdulillah..my hubby pon turut berminat dan SANGAT membantu..haahaa

Sejak membaca blogger2 'aku bukan bidadari', 'susunatursioca', 'rumahkecilkami' etc..mumy trus jatuh cinta gedebukkk ttg hiasan dlman rumah.. (sbnrnya bru 20% stat) Almaklum la..blom brpa nk adooo..klu ada $$$ mmg arini jgk aku trade in/beli perabot/alatan sepatutnya... (kan best klu eric dtg umah aku...vasttt ko verangan!!!)

Utk starter kita wat yg kecik2 dulu..pelan2 kayuh org kata..aku pon BARU 8 bulan duk umah baru tu..heehee..tggu la setahun nt..huahuahua =P


sorry la..drawer x cukup 'banyak'..so semua dikumpulkan disini supaya mudah dicari..
Kotak jam present besday pon ada kt sini..xpela..xde tmpt lain nk letak..bersabo jelah dulu k.

stok baju2 lama gugurl...di 'compress' kan..ada 50% lg ruang bole masuk lg bju2 x berguna.
Lain2 organizer termasuk.........storage DIY..
Bakul khas utk simpan stok diaper baby boy..

Toiletteries kegunaan harian.
Gigih wat storage box DIY

Hasilnya....TA~RAAAAAA..
Bole laaa...drpd xde...percubaan pertama..xde la buruk sgt kan???haahaa..
Lagi storage box DIY versi...kertas hadiah x cukup


Phewwwwwwwwww!

Ku letakkan kertas hijau didalamnya...
Hah...disini tempat susun nya...
Kat atas almari tu lom DONE lg..so,next entri cite meh..
Tetibe enterframe: sbb sy jd 'mandor' mumy sy..
Tetibe: Haahaa..sy dah bole mniarap sdrik uols!!!

Kotak ni direka khas utk meletakkan 'harta karun' anak2 ku...
Psst...kotak mainan lain citer...phewww!

Pandangan dr hdpan..
Letak kt rak tV..mudah dicapai&disimpan..
Ubah suai kedudukan perabot...
It was my hubby idea..oleh krn kami xde set sofa 1+2+3 gitu kan..
so,klu tetamu dtg jemput la duduk di meja makan sahaja..Meja makan pon biasa2 jek..
wall deco blm ada...kat kabinet TV pon kosong~kosong..O~O...
 Cita2 dihati memang besauuu..nak yg ghupa gni... tp tunggu la...ada rezeki esok2..Insyaallah!

Kami x bercadang nak beli 1 set lengkap sofa..oleh kerana TV&Astro dah attach permanantly kt ctu..dah maleh nak tukar2 kedudukan TV tu..we ol decide utk kekalkan ruang keluarga di stu shj..so klu tetamu dtg memang kena lepaksss kt dining table je r..huuhuu..mungkin kami cari sofa L-shape  atau corner sofa yg lebih panjang, lebar dan hi-quality... and 'baby's playpen' tu harus disimpan bagi menampakkan ruang yg lebih selesa 'dimata' (bukan guna sgt ponnn).......


Jom berangan jap...

Bukan selalu...melayan  angan2 mummy nih..

antara idea sofa yang mumy duk berkenan sgt...

Mumy jalan2 dgn dady singgah masuk kedai perabot...WOW! hanya mampu amik gambar jek dulu...
 



 

 

Heehee...santekkan??? tp xtaw la..yg mana sesuwai dgn rumah serta bajet mummy&daddy..huuhuu..

Till here..jumpa until berhabuk..mumy update lg naaa~!


Luv;
Mummy nab&deera..

4 comments:

mamaairis said...

Wahhh...terussss..bagus2 nanti kemas lagi eeekkk..hihihih

I'm Alina said...

baik mama airis.............nt upgrade lg...

UMIE SUE said...

sama susun atur dengan umah su.kalau org datang dduk kat dining area je..hehe..umah su lg kecik dr umah awak rase nye..tapi susun atur tu sama

I'm Alina said...

Heehee..ni idea hubby..tp nmpk 'cacat' ckit...sbb dining table tu kocik... bersabooo jela dulu...till de rezeki bli yg besau..

Promosi Hujung Tahun Vivix Shaklee!!!

PROMOSI VIVIX SAMBUNG LAGI?? Serius ke? Ehh,kenapa pulak tak serius??? Mesti la serius.. SERIUS shaklee nak bagi kita sihat & cantik &...