Wednesday, October 26, 2011

Gugu Gaga Lynaaaa PART 1...

Salam blogger, Huhu..pening tol nak meng'edit' gambar anak2 ku ini...Al maklum la..blogger yg amatur macam aku..so,masih terkial2 nk 'edit' gambar kt picasa tu..Laa ni nak duk bercerita tentang anak2 ku..90 hari bercuti panjang...ni lah masa nya nak layan & kenal kerenah anak2...Selain tu aku bukan duk ber'facebook' kosong je..masa2 lapang aku mencari gali segala ilmu2 mengasuh anak2.Laman kump. ibu2 menyusukan atau KIM@facebook merupakan laman wajib singgah setiap kali LOG IN facebook.Panjang pulak mukadimahnya...Ok, 1st..layan dulu pics my todd&baby ni... (berpeluh2 nk dapat hasil camni :-P)
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Gambar paling atas...Nabeela berposing dengan drypers yg baru beli..(bukan promote drypers) saya mengaku yang saya pengguna disposable diapers yg TEGAR..belum sepenuhnya menggunakan cloth diaper..ada jgk beli wat 'koleksi' tapi disebabkan faktor kewangan & masa...saya terpaksa menangguhkan dulu hasrat utk cloth diapering...ops! saya bukan propa..but I really have a problem utk meneruskan penggunaan cloth diaper...sgt2 kesal... :-'( Ni nak citer betapa si kakak ni suka memanjat...x kira kerusi,meja paling x pon storage box tu pun jadik la...lom lagi saya upload 'pikcasss' nabeela a.k.a bella 'melayari' you tube,berlagak jd akauntan negara malaysia (ala2 mummy dia jgk..suka menulis&mengira) dan aktiviti2 nakal dia yang lain...kadang2 hilang sabar..nak marah OVER tak bole...TIPS yg saya dpt dari kawan saya (kakak dia DR pakar pediatrik) Jgn marah anak melampau2..sbb lagi kita marah..lagi dia buat (memberontak pulak) biarkan ape dia nak wat, tp pantau la dia...biar dia wat sampai bosan..tp pastikan pekara yang dia wat tu x merbahaya lar..Pekara paling mencabar saya nak ajar nabeela adalah ajak dia 'bermain' kemas barang2 permainan dia...akhirnya saya jgk yang mengemas..sape ada tips yg bole tolong saya??? ;-) Gambar bawah pulak..gambar si cute adik..Raihana Nadeera atau nama panggilan cuma Nadeera..ketika saya menulis post ni...adik berusia 31 hari..adik lom gi cucuk imunisasi lagi..sebab semalam cuti am Deepavali & arini daddy kena ke Kluang atas urusan kerja..jd esok la kita ke klinik ye dik.....Mummy hepy sesgt coz adik dah muat baju2 yang mummy beli..I was wondering...brape la berat adik sekarang..masa lahir comel sangat2..2.1 kg..ketika 20 hari adik dah 2.5 kg...semua berkat susu mummy yang melimpah ruah..rezeki untuk adik...Alhamdulillah!!!! Kita do'a sama2 semoga susu mummy bertambah banyak dan cukup untuk adik full BF sampai 2 tahun..amiiiiiiiiiin. K la, kita jumpa next post...ada banyak lagi citer tentang anak2 ku ini...semoga korang enjoy....akan bersambung part 2...heehee ;-))

2 comments:

Iena@MaMaJannah&Rizqi, said...

nadeera dah nampak tembam...ulat pipi dia..ohhh nabeela nakal erk..mesti nabeela cakap " aku kan kakak..."..hehehe
betul jugak kita tak leh kerap marah anak2..tapi kdg2 dorang ni selalu buat benda yg menyebabkan kita menjerit mcm tarzan..ok, satu tips kak iena suruh jannah & Rizqi kemas barang after main, dorang kener janji kemas balik sebelum main, kalau x janji x boleh main..lagi satu kalau bersepah, nanti kak iena cakap'rumah kita dah tak cantik..rumah xxxx lagi cantik..kemas"..nanti cepat2 jannah kemas..tapi rizqi buat dek jer....(xxx tu sapa2 lah kawan dorang yg rapat...)..heheh..

~NORAZLINA BINTI SABRAN~ said...

heehee...good idea tu kak ina...lina cba praktikkan nt! actually tips yg lina tulis tu..maryam yg bgtau lina...hiihii...wrote anything we wanna wrote..heehee =P

Protein penting untuk mereka yang ingin hamil

Assalamu'alaikum w.b.t, Semua pasangan yang berkahwin mestilah nak dikurniakan cahaya mata kan. Tak kira la seorang atau ramai.. Itu...