Sunday, October 30, 2011

GUGU GAGA lyna kembali lagi...Part 2!!!

Salam blogger, Agak banyak 'cabaran' yang perlu ditempuhi untuk menulis blog ni..(hahhaha..poyo..) Td dah syiok2 menulis..sambil memangku adik entah macamana xde auto save.. leh pulak ter'delete' entry...pergh..dah panjang lebar pulak tu bercerita.Sekarang saya cuma ada kira-kira 15 min hingga 30 min aje untuk menulis sementara si kakak nabeela tengok TV..si adik tido dengan nyenyaknya. Baru pas 'berperang' dengan si kakak yg 'aktif' (tak bole sebut NAKAL!!!) Nabeela asyik la dgn aktiviti panjat kerusi,meja.bla..bla..bla..penat melarang..(wat sakit tekak+buang air liur) jatuh kerusi x payah citer..malas aje nk blikan 'helmet' pelindung kepala kanak2...Jangan la promo kt aku...mmg berminat..kata daddynya membazir jek =P Pastu 1 hal lagi dia suka campak segala barang yang ada atas meja..risaunya klu dia berhasrat nak mencampak barang2 kaca... Hai, maka dengan ini..set corningware yang aku dah tempah dengan kakak chinta kena la aku simpan dalam kotak wat sementara waktu atau keluarkn waktu wt majlis kt umah jer..bukan berhajat nak menunjuk2..tp kalau macam ni la caranya..xkan dah beli..x guna lak??Guna time special occassion je r...=D Masih becerita tentang kakak...dia klu gi umah orang mmg baik sesangat..selalu mendapat pujian!!! "baiknya bella..." nabeela klu bab nak berjalan..pakai kasut...ikut suka kaki dia melangkah..klu naik kereta pon senyap jek..hakikatnya dia bosan klu xde aktiviti2 yang best spt 'makan angin' atau tengok kartun kt you tube (dalam proses mengajar nabeela ABC&aliff baa taa).Jap lagi nak on you tube la pulak.Tapi, semua ni pekara biasa...mostly kanak2 umur 1 tahun memang suka pekara2 adventure&develop alam sekililingnya. Si adik yang berusia 34 hari pon dah pandai..nak mintak di'kelek' jer.Adik 'full breastfeeding'..selalunya pas minum & kekenyangan adik akan tido selama 1-2 jam..baru bangun semula mintak susu atau mintak tukar 'diaper'..sbb poo~poo..heehee..tapi 2-3 hari ni dia pas minum susu nak kita peluuuk dia..mungkin dia rasa warm&comfort dalam pelukan dan baru lah dia tido nyenyak..tp klu letak..siapla..'menyanyi'..."mummy!!! dukung saya..." Last 2 days, kami bawak adik ke KKIA (klinik kesihatan ibu&anak) konon2 nak inject imun 1 bulan..tp nurse x 'buka' dose ubat pd ari jumaat...pulak dah..Isnin nanti pi lg...pastu kami bawak kakak nabeela pulak gi jumpa doktor..dia dah seminggu selesema&skali skala batuk...kami risau sangat sebab dia ada history 'bronchopneumonia' masa dlm pantang tahun lepas...so,kami xnak ia berulang..kalau ia berulang..ia akan menjadi lebih teruk.We are so relief when doctor said "her lungs is clear"..Alhamdulillah...then,doctor just give her a multivitamin syrup & paracetamol...kanak2 dibawah 2 tahun xde ubat batuk&selesema. Hai,sorry la dik..lum banyak story nak story tentang adik...asyik citer tentang kakak je yer?tunggu adik besar sikit lagi..adik dah de perangai sendiri..mummy story panjang lebar kat cni yer.. Jom...laayaaaaaaaaaaan gambar2 aktiviti anak2 ku..
Enuff for gugu gaga lyna kali ni...Jumpa next entry..Daadaa~~ Take care U 'ol!!!

No comments:

Promosi Hujung Tahun Vivix Shaklee!!!

PROMOSI VIVIX SAMBUNG LAGI?? Serius ke? Ehh,kenapa pulak tak serius??? Mesti la serius.. SERIUS shaklee nak bagi kita sihat & cantik &...