Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2015

My Hubby : Kerjaya baru.

Assalamualaikum w.b.t,
Momen sedih berlaku dalam kehidupan kami sekeluarga pada penghujung April 2015. Aku akan ingat saat itu sampai bila-bila. Terima kasih kepada mereka yang 'menabur pasir dalam periuk nasi kami'. Since May 2015, my husben officially was not government servant anymore! bukan lagi 'cikgu plkn'[blog]. Kontraknya telah ditamatkan atas sebab2 tertentu.
Tapi, tak mengapa lah... REZEKI ALLAH tu luas.. tak semestinya tidak makan gaji..tidak bekerja di sektor awam dia tidak mampu menyara kami sekeluarga. I have to be positive.. supaya husben tak lemah semangat. Terima kasih kepada mereka yang bersimpati atas nasib kami, ramai yang menawarkan kerjaya baru kepadanya tapi dia menolak kerana nak fokus dalam bidang PLASTIC MODEL. Ia bukan big boy toys.. Ia adalah 'collections' bagi mereka yang gemarkannya.
Husbenku serius dalam kerjaya barunya sekarang dan bersungguh-sungguh dan meletakkan matlamat untuk jangka masa panjang dalam bisnesnya sekarang. Ia …

Rekreasi di Tasik Ayer Keroh, Melaka.

Assalamualaikum,
Hujung minggu...kalau nak jimat belanja tapi nak bawak anak2 jalan boleh la ke sini.
Tempat yang tenang..anak2 pon happy sebab ada playgroud (kayu.. sgt retro) tapi masih OK!
Bole bawak bekalan makanan.. duduk2 tepi tasik...(jangan la tepi sangat..bahaya untuk keluarga yg ada anak kecil) makan2.. ala2 picnic gitu. Ada jual makanan di tepi-tepi jalan sepanjang tasik ni.
Tasik Ayer Keroh yang terletak berhampiran Zoo Melaka dan Dataran Sejarah, adalah satu destinasi yang sesuai untuk aktiviti air seperti mendayung dan berkayak. Ianya dilengkapi pelbagai kemudahan asas untuk membolehkan pengunjung menikmati keindahan alam semulajadi di samping menjadi tempat sesuai untuk bersantai. - See more at: http://www.melaka.gov.my/my/pelancongan/tempat-tempat-menarik/rekreasi#sthash.q7AdnUtF.dpuf Tasik Ayer Keroh yang terletak berhampiran Zoo Melaka dan Dataran Sejarah, adalah satu destinasi yang sesuai untuk aktiviti air seperti mendayung dan berkayak. Ianya dilen…

Part 3: Gaun ala ELSA idaman Nabeela

Kalau baca post terdahulu [sini]

Sejak daripada baju tu siap 2 minggu sebelum Pak Ngah dia kahwin.. tak menyabar dia nak pakai.

At last, hari yg di tunggu2 pon sampai.. [sampaikan masa pak ngah nikah pon dia nak pakai baju tu..sangat over!]

Tempat : Tanjung Sedili, Kota Tinggi
Tarikh: 7&8 Mei 2015
Majlis Perkahwinan Rizal Rahmad [adik suamiku] dan Afidah Halizan.

Dengan ucapan, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat kalian berdua.

Layan piccas...........







Atas ni gambar family kecil kami..tengok la si boboy tak reti diam... mummynya baru nak berposing sakan..heehee.

Apa2 pon, kakak2 berpuas hati dapat sarung headband + gaun elsa mereka.
Tak sempat nak mik full piccas dorang posing ala2 elsa...takpe, next time bolekan??? Sure raya nanti pakai lagi buat baju2 tambahan..hikhikhik... =)

Thanks for reading ^___^