Saturday, December 20, 2014

OBSESI : Superhero!!!


Tetibe arini macam nak cerita tentang SUPERHERO.. almaklum sejak anak bujang dah besor.. mumy mengajor dia tengok superhero lak...

[Instead asik tengok FROZEN & TANGLED (pengaruh kakak2) hmmmmh]

Ok, nampak gaya cam mumy jek yang OBSES tentang Marvel's superhero ni... mumy bukakan CD pastu mumy yg syok tengok..stakat ni yang 'melayan' mumy... Nabeela sorang jek.. Lagi dua orang tuh.. dah bosan nanti dorang tidooo.

Aku bukan la penggemar KOMIK Marvel ni.. kalau tanya husben & adik ipar lelaki aku tau la diorang. Tapi sejak aku kawin la aku mula tengok 'berjenis-jenis' superhero daipada MARVEL ni.. sebelum ni kenal SPIDERMAN jek.. sekarang ada Ironman, Thor, Hulk, Black Widow, Captain America.. ni sume dalam movie Avengers [Spiderman takde dalam AVENGERS..dia taknak join kot]




 

Aku masih ingat..aku dating dengan husben masa pregnant kan Razin seingat aku...masa tu perot memboyot.. pi tengok wayang MID-NITE movie kat LFS Cinema, 1 segamat... penangan citer Avengers... haahaa.. nasib mak aku sporting.. tapi, Alhamdulillah...Razin ok2 jek.

Kalau korang perasan.. aku memang minat 'action movie', adventure & sci-fi.. bukan yang genre 'army-style' gtu..tak bole nak masuk la klu cite perang2 tapi TAKDE superhero... ok, superhero berperang gak.. dengan aliens.. tapi itu yang buat aku teruja sebenarnya serta 'gadget' yang digunakan contoh cam TRANSFORMERS bila dia bertukar dari Prime Mover ke Optimus Prime, dari Chevrolet jadi Bumble Bee..aku jadi kagum lak.. hukhukhuk.. [Transformer bukan dari kartun Marvel taw..]

Tapi, 'kegilaan' sekarang???

Tengok IRONMAN.. Genius, billionaire, bole cipta robot include 'hi-tech system' & 'gadget'nya yang tersendiri.. tak ke cam pelik? dan rasa macam...kan best kalau betol2 ada kat dunia..hahaha..

Aku penuh dengan daya imaginasi... susah jadi aku nih... dah minat.. nak buat camne dak? tapi aku bukan la 'DIE-HARD FAN' sangat... setakat minat karektor dan filemnya.. takde la sampai cari 'action figure' kumpul wat koleksi..kalau yang mainan tu ade...tapi tuk razin patah2kan jer atau sampai nak baca komiknya..takde masa ah aku.

Kesimpulannya, aku memang OBSES dengan Marvel Superhero.. especially, TONY STARK...heeheeh.. [IRONMAN lar tu.. ] I just keep repeating the movies..so, next year dalam bulan May gtu Avengers : Age of Ultron akan ditayangkan dan dari sumber RDJ facebook cam akan ada IRONMAN4.. I'm waiting for that!


[sumber : marvel superhero]

No comments:

Protein penting untuk mereka yang ingin hamil

Assalamu'alaikum w.b.t, Semua pasangan yang berkahwin mestilah nak dikurniakan cahaya mata kan. Tak kira la seorang atau ramai.. Itu...