Skip to main content

Dating hubby&wifey : TRANSFORMERS 4 - AGE OF EXTINCTION


Assalamualaikum.... dah 13/7/2014 baru ler mami sempat nak update cerita bulan lepas... heehee...
Gambar ni sebelum kejadian yang seterusnya....
Nabeela tu 'propa' jer... tukang teman beli tiket jek.. mumy & dady tgk mid nite taw... tunggu nak2 tido..atok temankan dorang.. mumy&dady berdating...huuhuu.. kejam ke x??? sekali skala hubby & wifey kna la ada time together... spy walaupon anak dah ramai.. still mcm org baru bercinta... ye tak?!

Dah tengok TRANSFORMER : AGE OF EXTINCTION???

Aku la orang paling excited... sampai nak ngajuk2 dengan hubby sebab dia kata "transformers ble2 bole tengok..." tapi seboleh2 aku nak elak tengok pada bulan puasa... Yela, free time kitorang malam je kot.. nanti nak TARAWIH, SAHUR bagai.. sanggup ke nak p wayang pada malam bulan puasa??? tak de koje den...

Berbalik pada TRANSFORMERS 4 tadi.... aku & hubby adalah peminat setia cerita ni.. rasa macam tak de apa2 setelah tengok cerita ni.. [takde efek langsung] yang best ada DINOBOT dan OPTIMUS PRIME tu 'cantik' sikit... Peminat teknologi mesti kagum.. tapi kalau dari segi jalan cerita... hurmmmm... best lagi Transformers 2 & 3... Ok tak pe..

Dan yang aku pelik ada blogger yang rajin mengaitkan Transformers dengan DAJJAL... Wallahu'alam... korang search ar sendiri. Aku minat cerita ni sebab kagum dengan ROBOT tu boleh [treet..treet..treet] transform dari lori jadi robot..dari kereta jadi robot... pastu gaduh guling2 bagaikan..haahaa..Penceritaannya aku takde la amik pusing mendalam sangat. Aku anggap macam baca komik... [walaupon tak baca..haahaa ;P ]


28 Jun 2014

Mummy & Beela
K, dah nak raya dah... banyak lagi nak citer.. Ni citer hampir sebulan lepas!!!

Next Entry erkkkkkkkkkk..

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…