Friday, December 13, 2013

KOLUMPOOO KAMI DATANGGGGGGG! { Aquaria & Ikea }


Salam,

Hahaha.. tajuuuuk?! mcm jakun x penah gi KL je gamaknya.. [lain la pi Istanbul kan?]

Bkn pe...sejak dah ramai anggota keluarga..nak berjalan jd bekira pulak.. kang nak pk packing brg, kesihatan anak2, bajet utk makan minum anak2 dan shopping mak bapak..selain bekira bab masa [bz memanjang hubby tu klu de pelatih kt kem PLKN]...

So, ble hubby cotie panjang..panjang juga la langkah kami...Alhamdulillah...niat nk bawak anak2 jalan2 terlaksana utk tahun 2013 [x sempat nak gi holiday mana2 tahun ni..sbb bz dgn mumy yg mengandung+bersalin awal tahun aritu...] tempat yg 'paling jauh' kami bole bwk anak2 tahun ni ialah kay ell je lar.Pk punya pk..mana nak gi tmpt yg bole wat budak2 happy...stakat nak gi zoo..melaka pon ado..bln 10 aritu nabeela ditemani atok [mummy x pat gi sbb daddy suh jaga baby yg breastfeed] gi rombongan taska ke Petrosains KLCC..so,sian kt adik..duk umah jek..Ktorg pon decide, ok..xpe kte pgi lg skali KLCC [memandangkan nabeela suka sgt nak p KLCC] kte p AQUARIA plk kan???

Gerak ke KL 29hb petang..tbe KL dah magrib [dekat je..klu laju 1 jam stengah sampei..klu slow 2jam..heeheeh..mana nak?]

Kitorg 'check in' kt Annis&Khai's Residence je [umah spupu lor] kat area bukit jalil...

Sabtu tu aktiviti kami...
hubby gi melepak dgn gangs 'hobby plastic model'...sape xtau nt aku tunjuk apekah itu???
Anak2, mummy & atok p jalan2 umah sepupu [ieja] kt sungai besi...makan2 & boraks2...dia masak lauk best2! Thank u2! Toche2! pastu gi Putrajaya.. housewarming+besday spupu gak... [ramainya spupu kt KL? aku je jarang turun KL..hurmmm] Balik umah dah lewat mlm...tdo jela..


@umah ieja...selera mak makan!!!
Ahad...bermulalah aktiviti kami..menjelajah...ke KLCC.. dgn Annis&Khai sefamili..

Aquaria ~ tiket masuk
                 DEWASA RM 38.00 x 2
                 Kanak2 ~ 2 thn ke atas [nabeela jer kena bayo] RM 27.00
                 Warga emas ~ lebih 60 thn [mak aku ler] RM 27.00

Syiooook! atok pon masuk tgk ikan & hidupan laut... [penattt..mak aku kata!]



with nadeera ~ padah x bwk stroller~padan muka aku!

with annis & kaliq

Tunnel

with my mak =)


1 happy family [aik! abg razin xde plk :p]
 
Nabeela yg excited tgk ikan ~ org dah pandaiiii...camtu lar...
Penat setengah hari dlm AQUARIA..mak balik umah dulu dgn annis..kami 4 beranak [baby pon balik umah] me'round' KLCC..aduhhh..nak tercabut kaki&pinggang aku rasa..tp xpe yg pntg...anak2 hepi... [tapi x puas la pi Aquaria] Rasa nak gi lagi skali..tp tunggu la baby razin dah becor ckit...agak2 setahun lebih..boleh r... ;))))

[lain kali bwk stroller!!!] sakiiit jiwaaa aku d watnya...

Penat me'round' KLCC..spot lepak kami...KINOKUNIYA...ajar anak2 sifat suka membaca & minat buku..aku&hubby klu pi mana2 mesti masuk kedai buku... [kadang beli..kadang x] kami memang minat membaca & menulis [hubby pon ade blog taw..jgn xtaw...]

Ok, pastu minum2..makan..balik umah spupu...pengsan....

Itu cerita Aquaria...
Sok Isnin nya, kami mmg amik cuti tahun...kami menjelajah ke IKEA damansara plk...tp kakak2 & atok tinggal kat umah spupu... dorang malas nak ikut...nanti merapu2 jalan..wat penat dorg jek...

Xmo
cte panjang...............................................................................................

Aritu dah bg teaser [entry ni]  kan... so, xpayah lg tgk apa ada 'dalam' IKEA tu [rasa ramai dah penah gi..] this is not our 1st time..so, dah taw la pe nak rembat..siap bwk wishlist..haahaa~~

Hasil tangkapan kami.......

Kusiner  Mesh basket RM 15.90 ~ nak ltk baju kotor anak2 kononnya..
Kalas plate RM 5.50 ~pinggan makan anak2
Projek deco2 konon... GURLI kusyen cover ~ RM14.90
FIXA tools ~ RM 20++
NyTTA frame (2 pcs) x 3 ~ RM5+
Bygel WIRE BASKET ~ RM 6.90 je...offer2!
Bygel RAIL x 2  ~ RM 4.90
EKBY STODIS bracket ~ RM 2.30 per pcs..amik 8 kaw!!
Dgn set wall shelves EKBY LAIVA ~ RM 6.90 jer...
Nanti kte tgk hasilnya acamaner...
PRUTA food container [mak nak jugak..okeh] RM15...
Total bla3....RM200+ huh?! apekah??? tgk mcm cikai2 je..amik pong barang2 offer je ko.. huh, xpe skali skala.... bukan pi tiap2 bulan ;D

Klu x kuat IMAN semua 'department' aku nak singgah..tutup mata je sambil jalan..haahaa..gerammm je tgk kerusi+meja kanak2..tapi memandangkan kete kami kecittt..ok, xpela...x bli IKEA punya pon xpe..bole cari kt kedai laen kan..
THROWBACK>>>
Ikea @ 2012
Okehhhhhhhhhh

Rasa lepas senak di dada...dah bole post entri ni.. hikhikhik... [menyampah x?!] Tak baik nyampah2..ni just diary aku..xde diary tulis2 dlm buku skrg..ni la blog kesayangan aku..wokeh...

Ikhlas dari hati kecil ku;
Mummy nab&nad

No comments:

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...