Sunday, May 27, 2012

Ohh...! my girls are grown up!

Salam....

Sat je kita dah menghampiri bulan Jun 2012..aku x sempat2 nk meng'h~upadate' blog...al~maklum la..Mummy buzy sentiasa...pas satu..satu plan nk di wat..Nk on9 memlm kat umah jgn harap coz 1st..umahku kt Tangkak tu 'line internet' tak berapa memberangsangkan..so,tunggu le blk umah mak di Segamat...bru la dpt on9 sepuas hati..itupon,klu anak2 berkelakuan baik....huhuuhuu..2ndly, mumy klu dah tdokn anak2..jgn harap rajin nak bangun semata2 nk on9..kihkihkih...So,mmg no time lor...

Kurang dari sebulan, mengikut kiraan kalendar masihi..Nabeela genap 2 tahun..Nadeera bulan ni genap 8 bulan.Seronok melihat anak2 membesar depan mata..macam mimpi dlm mimpi kot...Nabeela skrg dah bole jd 'kawan bergaduh' aku...Bila kita tanya...kita bercakap dengan dia..adaaaa je jawapan nya..kadang2 rasa nak tergelak...kadang2 nak marah jadi tak marah...budak2 sekarang mmg bijak..

Si adik Deera pulak..skrg dah laju merangkak...fuh! sat kt pintu bilik air..sat g kt pintu dapuq!!! haruuuuuuu..anak2 mumy mmg x d ajar naik 'walker'..biaq diorang pandai sendiri..Minggu lepas (23.05.2012) pi check up @ KK Payamas...berat adik deera 7.1kg.Ok la tu, sbb adik baby girl..lgpon adik akif..dan yg paling buat mumy happy+bangga...adik masih menyusu badan..dan rezeki ada masih banyak..syukur sgt2...Mumy sangat2 le bersemangat nak ruskan hingga adik berumur 2 tahun. Insyaallah..bak kata kakak...

Scroll down for...pics of my little sweethearts ;-)

on the way blk tangkak..singgah k rnr machap...belanja nabeela BR skali skala...

Waktu pagi mummy nk gi keje..2 org puteri ni masih tdo k..
Piccas anak2 dalam kotak ni...saje mummy dengki diorg...haahaahaa =P 
Diam ckit dok dlm kotak ;-D




Tido tengahari pulak..style mst same!!!

Fesyen ber'klip rambut'...huuhuu



Belajar menabung dari kecik...........

Play time =)


"ops! blum pakai baju..mumy dah suh saya pose!"

Playtime beela @ playground

1st time peluk Kerry kowt?!

Masa ni adik deera baru belajar duduk..adik yang sgt aktif =))


Suka3!!!

Nabeela teman mummy beli breakfast..heeheeh..sempat pose =)

Begitu la....kalau dah berkurun lama x 'h~update' blog..mmg sekoyan la gambar yang haruuuuusssss di 'h~upload'...Especially, gambar anak2 mumy yg sedang membesar ni..gambar mumy..kirim salam je r... huuhuu..

Next saturday..Insyaallah, kita org akan 'fly' ke Langkawi utk Family Holiday.Mumy&dady dah mohon cuti rehat ni..smoga segalanya berjalan lancar..mumy yg berdebar...sbb x penah bwk anak2 mumy jalan naik public transport..ape tah lg..1st ime naik flight dgn anak2..bukan 1org tp 2 org taw!!! 2 tahun lps..berdua jek naik flight =P Hai..mcamana la ghupa mumy&dady 'angkut' brg&anak2...Nasib atok itut skali =)

Jumpa next blog yer..'h~update' gambar cuti2 langkawi pulak ;-P

C ya soon....

Mummy Beela&Deera ;-)

No comments:

Tips cuba untuk hamil (TTC)

Assalamualaikum, Ada pasangan yang baru kahwin belum sempat honeymoon.. Dah dikurniakan anak (orang tua kata..bunting pelamin) Tapi ada se...