Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Set Bersalin Salindah

Set Bersalin Mustika Ratu

Set Bersalin Mustika Ratu
Set Bersalin ini mengandungi :
Tapel Raket Mustika Sejati, Berbengkung, Pilis Wangi, Bancar Air Susu, Parem Segar Sumyah, Jamu Galian Parem Wangi, Jamu Pulih Balung Sumsum, Minyak Telon Mustika Ratu, Jamu Kaplet Mimilan Mimtuno Dan Ginasih Wash.





Mengenai Produk :

Rawatan 40 hari selepas Bersalin. Melahirkan bayi merupakan satu pengalaman yang sungguh bermakna. Kehamilan memerlukan persedian dari segi fizikal dan emosi manakala perawatan dalaman sangat di utamakan agar dapat kembali bentuk badan asal selepas bersalin.

Walaupun pelbagai jenis rawatan moden berada dipasaran tapi masih ramai wanita khasnya masyarakat Melayu memilih cara Tradisional untuk rawatan selepas bersalin.

Amalan Perawatan Jamu Selapan mustika ratu secara teratur selama 40 hari selepas bersalin membantu memulihkan kesihatan para ibu agar kembali segar dan tubuh badan kembali menarik serta memberikan zat yang diperlukan bagi ibu yang menyusukan bayi.
Keterangan & Cara Penggunaan :

Pemakaia…

Set Bersalin Sendayu Tinggi (Ammy 60 Days)

Set Bersalin Ibu Ambar Kenanga

Salam,
Kali ni kita baca pula tentang set bersalin ibu ambar kenanga...juga sesuai bagi wanita moden yang ingin berpantang secara ringkas tapi tetap mementingkan kesihatan..heeheeh ;-).Jom kita 'korek' keistimewaan produk ini...
Set Bersalin IBU Ambar bukan sahaja sesuai untuk Ibu-Ibu Bersalin Secara Normal atau Pembedahan tetapi juga untuk Wanita Keguguran kurang dari setahun sekiranya lebih dari setahun amalkan SET SAYYIDA  AMBAR agar sihat dalaman, mental & fizikal dan memudahkan proses kehamilan semula.
SBI Ambar menurut amalan pantang Timur Tengah yang mengambil rempah ratus seperti ketumbar, cengkih, kulit kayu manis, jintan hitam dan lain-lain untuk mengawal emosi kembali ceria & tenang, mengembalikan tenaga, menaikkan rahim, menguatkan badan wanita selepas bersalin atau keguguran dan memudahkan penyediaan kehamilan semula . Bezanya ia mudah, ringkas dan tidak banyak produk yang perlu dimakan. Untuk 3 hari Pertama makan 3 produk sahaja iaitu AK IBU, …

Set Bersalin Nona Roguy

Salam,
Entri kali ni nak cerita tentang khasiat set bersalin yg sangat famous ini (mengikut tinjauan saya ler..) Nona roguy...ikuti penerangan selanjutnya......
Set Ini Mengandungi :

a. Tablet Herbanika Bersalin - Phytonatal
b. Herbanika Barut
c. Uncang Cuci Herbanika
d. Herbanika Lulur ~ Untuk kegunaan Luar
e. Akar Herbanika ~ Untuk Diminum
f. Minyak Herbanika ~ Untuk kegunaan luar


Mengenai Produk :

Nona Roguy memperkenalkan kepada anda set lengkap Herbanika Bersalin yang merangkumi penjagaan kesihatan ibu selepas bersalin secara luaran dan dalaman. Rumusan istimewa yang telah terbukti keberkesanannya sejak zaman kegemilangan Raja-Raja Melayu, Siak Sumatera dan Keraton Solo.

Herbanika Bersalin terbukti berkesan memelihara kesihatan, mengekalkan kecantikan badan dan wajah serta mengatasi angin meroyan dan tekanan emosi. Keselamatan, kebersihan dan keasliannya adalah dijamin. Nona Roguy sentiasa bersama anda menuju kearah kebahagiaan dan kesempurnaan hidup.
Nona Roguy (Detail) Kete…

.:: Breastfeeding ~ Celebrity & Me!!! ::.

Salam blogger,


Hari ni aku nak bercerita mengenai breastfeeding...aku pon masih men~cari2 ilmu pengetahuan ttg BF ni...masih blum ckp ilmu didada.Jiwa semakin bersemangat waja bile mencari info sambil membaca blog kawan2 mengenai breastfeeding.Aku akui....this is my first time breastfeed..so,masih blm ckp pengetahuan dan masih 'jahil' tentang penyusuan eksklusif...seawal 5 bulan je aku wat stok EBM sampai x muat2 tmpt sejuk beku sehingga la kehabisan stok..akhirnya aku 'give up' dan dah x mengepam lagi seterusnya memberikan anak ku yang kini berusia 7 bulan lebih 'formula milk' ketika aku pegi bekerja.Tapi harapanku masih tinggi...mencari jalan supaya aku dpt menyusukan nabeela secara eksklusif sehingga dia berusia 1-2 tahun.Aku mencari petua memperbanyakkan susu dan aku jugak de 'suvey' makanan/supplemen tambahan untuk menambah air susu ibu.

19 Februari 2011 ni..Insyaallah, aku bakal mengikuti satu kursus tentang penyususn susu ibu yg dikendalikan oleh…

Leesa Confine Mum

Salam,
Saya sendiri berpengalaman menggunakan set bersalin ni...memang ringkas tapi....sgt berkesan!! Sesuai untuk ibu2 yang suka berpantang cara moden&senang..


Set Bersalin Leesa Confine Mum

Set Premium (9 Produk + Beg Percuma)
Harga : RM 345.00 (SM & SS)

Set Bersalin Ini Mengandungi :

a. Prawan
b. Haruan
c. Minyak Telon
d. Ginger Cream
e. Body Contour Gel
f. Bengkung Correctuer
g. Cotet Emas Uncang
h. Tungku Herba

Set A (5 Produk)
Harga : RM 210.00 (SM & SS)

Set Bersalin Ini Mengandungi :

a. Prawan
b. Haruan
c. Minyak Telon
d. Ginger Cream
e. Body Contour Gel


Set B (6 Produk)
Harga : RM 255.00 (SM & SS)

Set Bersalin Ini Mengandungi :

a. Prawan
b. Haruan
c. Minyak Telon
d. Ginger Cream
e. Body Contour Gel
f. Bengkung Correcter


Mengenai Produk :

Set perawatan ibu bersalin Leesa Confine Mum adalah diformulasikan mengikut tradisi dan budaya masyarakat Malaysia yang mempercayai khasiat ikan haruan, halia dan herba-herba tempatan. Sangat praktikal, dengan cara penggunaan yang m…