Skip to main content

:: Assalamualaikum ::

Salam semua...family & friends,

Alhamdulillah...short & simple kata2 aluan dari saya kerana dengan jayanya telah membina blog a.k.a 'diary online' atas usaha sendiri. Saya sangat2 teruja nak membina blog ini kerana minat dlm bidang penulisan...ini cuma blog cerita-cerita peribadi..UPDATE aktiviti terkini selain Facebook & Twitter..heehee ;-)

Nantikan, coming soon...cerita2 kisah hidup saya, aktiviti bersama puteri kesayangan serta hubby yang sentiasa menyayangi saya dan juga blog2 perniagaan online saya.Apa2 pon..nantikan jelaaa... Huhuuh..

Serba sikit tentang diri...nama seperti yang kwn2 dah maklum...NORAZLINA BT SABRAN...panggilan kwn2 lina. Di lahirkan olen Puan Aftah Bt Hj Affan di Segamat, Johor. Dibesarkan selama 5 tahun di Kota Tinggi,Johor dan berpindah seterusnya bersekolah tadika di Segamat, Johor. Menyambung persekolahan di SK Dato' Wan Idris dan SMK Canossian Convent. Di tingkatan 4 berpindah ke SK Putrajaya (1)...Menyambung pelajaran di peringkat Sijil Pengajian Perniagaan di Politeknik Merlimau,Melaka dan seterusnya Diploma Pengajian Perniagaan (Pengurusan) di Politeknik Shah Alam.

Kini, berkhidmat dalam sektor kerajaan sbg Pembantu Akauntan dan menetap di Tangkak, Johor. Saya mendirikan rumahtangga bersama Razman bin Rahmad pada 3 April 2009 dan telah di kurniakan seorang cahyamata perempuan dan diberi nama Nabeela Raisya.

Setakat ini dulu serba sedikit ttg latar belakang diri saya...HoPe 2 c U soon dEaR..Enjoy a pics of mine :-p
:: Baby of Norazlina & Razman = Nabeela Raisya ::

 
:: with my lovely mom Pn Aftah bt Hj Affan ::
:: with hubby Razman Bin Rahmad ::



Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…