Thursday, June 30, 2011

Part 2 : Nabeela is 1...

Salam,

Sik bercerita tentang info2...Sekarang nak citer perkembangan "baby" yang dah nak jadi kakak so soooon...kalau tengok pics dia kat sebelah...'how small?' tp sekarang, macam2 pandai..meniru gaya,perbuatan, cakap orang...kita marah dia...dia marah kita balik..budak2 zaman sekarang..memang kaya dengan DHA!!! Bijak...bijak...

So, far...dia dah 'mencuba' nak pakai kasut sendiri...pandai tengok cermin sambil nak sikat rambut yang ciput tu..Naps tengahari..kadang2 setengah jam jer (wat atok dia naik angin...) Paling bertuah..kalau dia naps dengan nyenyak sampai 2 jam! Indahnya dunia ku...

Bab makan, no hal..nabeela jenis makan apa sahaja yang sedap...favorite dia ayam!!! Ayam panggang madu pon dia 'belasah'..Gigi yang tumbuh sejak 6 bulan dah de 7 nak masuk 8 batang...semua dah membesar..banyak la makanan yang boleh dia kunyah&kuat jugak 'mengasah' gigi..Dia akan gigit mummy,daddy&atok dia aje...orang lain dia tak gigit.So, jangan risau..heehee

Jalan belum lagi..memapah,bertatih dah laju..tapi lom confident nak lepas tangan daripada kita...takpe....mulut dah bising.."JOM...TATA...DAH.." dah dengar macam bunyi nak bercakap...Alhamdulillah...perkembangan kanak2 berlainan..So,aku tak bimbang as long as semuanya normal.

Berat badan nabeela naik pon cantik..yang penting..tak kurang zat makanan macam mak bapak dia..haahaa~~

18 Julai 2011, akan gi check up kat Pediatrik Hospital Segamat...Just follow up check up daripada kes 'Bronchopneumonia' dulu.So, far takde batuk & demam teruk...Mudah2an Nabeela&adik sihat sentiasa....senang hati mummy&daddy...Amiiin.

Kita jumpa next time blogger.

Jumpa lagi ;-)

No comments:

Protein penting untuk mereka yang ingin hamil

Assalamu'alaikum w.b.t, Semua pasangan yang berkahwin mestilah nak dikurniakan cahaya mata kan. Tak kira la seorang atau ramai.. Itu...