Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2015

Sambal goreng bilis resepi mak boleh makan di mana2 bila2 sahaja =)

Sambal Goreng Bilis Pedas!!!
Nak bawak travel bole, untuk adik2 yg duk asrama bole 'bedal' dengan roti, untuk mereka yang 'poket kering' tgh bulan nak makan dengan lempeng, cicah dengan cucur pon sedappp..makan dengan nasi panas...lagi la wow!!!
Semestinya homemade..resepi mak saya, sambal digoreng garing sampai gelappp.hiihiiihiik..
Pasti puas hati.
 150gram RM8.00 sahaja. tak termasuk postage. *coming soon packaging dalam plastik..lagi senang nak post out =)
Pm/whassp 0196800226



Jom sihat dan kuat dengan minum susu!

Assalamualaikum,

Pembaca2 blog ku sekalian [bajet femes?!]

kita straight to the point...siapa pernah minum susu segar berperisa macam kat atas ni??? Haa..jangan main2.. ramai yang panggil ni susu segar legend. Memang la legend sebab ni zaman 80 an ke 90an nye susu femes.

Biasanya terdapat dalam perisa Jagung, Strawberry, Coklat dan Asli. Tapi perisa baru pon ada sekarang..Oren, pisang dan anggur [takde dalam gambar].

Kalau korang yang jenis tak minum susu putih sebab loya ke hapeee...elokkkk sangat la amik susu segar ni sebab tak rasa susu..kalau minum strawberry rasa strawberry lar...kalau minum jagung rasa jagung sangat!

susu ni penting tau...bukan untuk sekarang je terutama kita ibu-ibu yang telah atau sudah mengandung..kandungan kalsium mesti semakin berkurang.

Antara kebaikan lain yang boleh diperolehi bila minum susu hari2 :
Mengelakkan osteoporosis + hipertensi + kanser kolon. Kita tidak akan mendapat vitamin tambahan + kalsium tanpa meminum susuMeminum susu juga boleh melindun…