Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

My VIRTUAL diary dedicate untuk anak-anak.

Assalamualaikum w.b.t,

Lama dah menceburi dunia blogging, kira-kira 4 tahun lepas cuma tak berapa nak aktif. Rasanya ramai sekarang dah jadi blogger untuk share kebaikan, pendapat, cerita, pengalaman, minat dan journal kehidupan.
Sebagai blogger aku juga ada fevret BLOGGER yang mendatangkan INSPIRASI, IDEA dan memberi banyak INFO berguna. Mungkin cara mereka menulis dan blog mereka nampak menarik, tak bosan untuk dibaca... antaranya..
BLOG atieBLOG sueBLOGcik haniBLOGthe kasihsBLOGYana Ehh.. banyak lagi...sebenarnya.
Sebelum berkecimpung dalam bisnes SHAKLEE aku suka tulis tentang anak2, pengalaman mengandung, pengalaman bersalin, kisah hidup yang tak berapa menarik nih..so, blog ni aku 'dedicate' untuk anak2 dan keluarga ku...sebagai sebuah VIRTUAL DIARY yang akan berada di alam maya selama-lamanya. mummynabeela.blogspot.com
Aku ade 2 blog taw... heehee... RAJIN TAK BERTEMPAT!!
I'm happy blogging.. sebab aku bole 'membebel' fefeling tulis diary gitu..kalau korang …

'Favourite COLOR' ada kaitan dengan personaliti kita???

Bila cerita tentang color... Warna la.. dalam bahasa MELAYU.. Cuba bayangkan kalau dunia takde warna??? Tak pat bayang kan??? Tengok je la filem zaman dulu. Hitam+Putih... tu je color yang ada... ceria tak??? Sesuai dengan perwatakan aku... aku suka WARNA WARNA hijau (sebab tu duk kat luar bandar...haahaa.. sebab aku berpeluang tengok gunung ganang, pokok2 tiap hari). Sebenarnya bagi aku tengok sesuatu 'subjek' tu.. samaada dia sesuai kaler ape.Contoh, cam kaler cat rumah aku suka.. warna2 semula jadi.. coklat, hijau, warna2 lembut dan tak menyesakkan mata. Warna yang sesuai untuk membangkitkan keharmonian keluarga.Gitu... Macam baju, aku kurang baju kaler hijau.. aku suka baju kaler pink, purple & biru... kebanyakkannya la.. Kalau kereta (idaman) I suka kaler garang... MERAH la... paling menawan. [Sumber ::psikotube::]

Ini adalah kajian yang dilakukan oleh pakar jiwa, perubatan dan pakar psikologi bagi mendapatkan ketepatan maklumat mengenai personaliti manusia melalui …