Skip to main content

Perbandingan SET BERSALIN yg terbaik utk mummy gunakan...

Salam,

Mummy yg sedang confuse..sbb xkan nak habiskan sampai RM500 hga 600 hanya utk set bersalin..
Niat di hati x nak mkn jamu sblm 30 hari...sbb biasa my baby kna jaundis..so, terpikir utk consume vitamin shaklee plk..tp klu whole 'Set C + ESP + Alfafa' total sume RM400++... Tu lom termasuk lg utk pnjgaan luaran.. For me,luar&dlm sama penting utk di jaga..

Mummy mmg menitik beratkan soal pnjagaan dlm pantang..mkn perlu jaga..bkn main bantai aje..pastu ubat2an perlu disiplin (b4 this guna leesa formula utk 1st baby and for 2nd baby my guna NR).Jom review post aku.. I'm in confinement on Oct 2011
Pastu berurut, bertungku, berbengkung, berlulur..amat la penting bg aku..

Camne ek..dlm masa skrg dah mencecah 34 minggu hari ni pon masih fikir nk bli set bersalin mna satu...hmmh

Cuba baca blog2 yg aku wat research ni..atau korg ada idea yg lbh mudah,murah & terbaik utk set berpantang?


atau


atau SET Nona Roguy** yg menjadi favourite ku.. **kredit to iceblessedbeauty

byk sgt ataunya..pada pendapat aku..aku suka bli set lengkap&cukup utk keperluan shga habis pantang..Shaklee bagus sbb ianya supplement secara moden dan tidak remeh.Hanya 'telan' aje pil2 yg ada..atau minum ESP.Tp bila renung semula..seronoknya berpantang cara tradisional..bila lg nk pakai pilis,param,lulur,mandian herba...."saya suka2!" Klu tgk perbezaan Nona roguy&Tanamera.. NONA ROGUY lebih kpd jamu.. Phytonatal yg ada dlm set tu pon senang utk ditelan dan sgt berpuashati dgn kesan slps memakan tablet tersebut.Badan pon jd segar je.

Aku jgk byk baca ttg Tanamera Postnatal set ni...mmg xde jamu langsung untuk dimakan..hanya perlu minum "Herbal Tea"..yang lain2 sume utk luaran.Tp aku stuju la jgk dgn seorang blogger ni...set ini mnyediakan bangkung yg aku rasa tak perlu jika seseorang itu bersalin anak ke 2 atau ke 3..sepatutnya dia bg optional la.Aku dah ada 3 jnis bengkung kt rumah =P. Tp klu terpaksa beli TANAMERA (jika hati sudah suka)...memang aku terpaksa jual murah2 la..
Dalam set ni terdapat 11 produk didalamnya dan berharga lebih kurang RM360 berbanding set NR RM290 yang mempunyai hanya 6 produk.
Ok, lupakan berapa byk produk yang ditawarkan..yang penting 'kualiti'nya...
set TANAMERA postnatal mempunyai :
  • Cold Pressed Virgin Coconut Oil
  • Brown Formula Soup
  • Herbal Massage Oil
  • Lavender Floral Water
  • Feminine Herbal Wash
  • Herbal Bath
  • Herbal Tea
  • Firming Herbal Blend Paste (Param)
  • Abdominal Wrap (Bengkung)
  • Calming Herbal Blend Paste (Pilis)
  • Boreh Body Scrub
Yang buat aku jd lebih terpikat nak cuba..."cold press virgin coconut oil".. heehee..ramai yang bg testimoni tentang VCO ni bole memudahkan proses bersalin..dimana kita perlu minum bermula 32 minggu & membuat urutan perinium supaya 'jalan' baby nak kuar tu licin...klu bernasib baik mungkin juga kawasan tersebut tidak koyak dan tidak perlu dijahit... ;-)
Tapi aku lom decide lg..set mana aku nak beli..mungkin 1-2 minggu lagi aku akan decide dan trs order tanpa menoleh kiri kanan depan belakang..heehee =)) Apa2pon NR ttp 'da best'..Shaklee mmg terbaik!!! dan Tanamera baru nak coooba..belum cuba blm tahu keistimewaannya kan? ;-)
K, till here..chit chat later..sambung wat koje jom!
~Mummy nab&deera~

Comments

Salam ziarah

saya pun sama macam puan dulu teruja nak beli Tanamera


saya teruja dengan tanamera sebab produk dia wangi2 belaka


mVCO saya memang guna sejak dulu kala tapi bukan jenama tanamera

saya guna jenama newlife


set ebrsalin memang guna shaklee punya sejak tahun 2007



makcik saya guna set bersalin sahklee sejak tahun 1997


alhamdulillah kami ni kiranya super satisfied user



kawan saya dynas pulak satisfied user tanamera

kat butik dia pun jual tanamera


:)


kesimpulannya dua2 best bagi saya
:)


tanamera untuk external


shaklee untuk internal :)


salam perkenalan dari saya :)

selamat bersalin ya


*teringat bulan 10 tahun lepas bersalinkan anak bongsu di rumah sendiri atas katil ;)


bila2 masa nanti jemput singgah ke blog saya


Set Bersalin
Mazni Azmi said…
===================================
===================================
MEMANG BAGUS YA SET TANAMERA NI?
===================================
===================================
Mazni dah baca dari mula sampai habis, ada la pro anda cons untuk set lain2 ni. ada yang murah tapi result biasa2 je.

Ada yang mahal tapi hasil bagus. Kalau masuk anak ke tiga ni, nak guna set tanamera ye? Setiap anak pakai set lain2 kan.

untungnya sis, allah murahkan rezeki dapat anak. Bagi yang belum ada rezeki boleh amalkan da ni

+++++++++++++++++++++++++++++++++++
CONTOH DOA DIDALAM AL QURAN UNTUK ZURIAT
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Doa untuk dapat zuriat, Doa Nabi Zakaria Surah Maryam ayat 4-5
“Ya Tuhanku, sungguh tulangku sudah lemah dan kepalaku dipenuhi uban, dan aku tidak pernah kecewa bagi berdoa kepadaMu, ya Tuhanku.
Dan sungguh, aku khuatir pada keluarga sepeninggalanku dan isteriku seorang yang mandul. Maka anugerahilah aku seorang anak daripada sisi-Mu…”


Elok amalkan bersama Doa dari Surah Al-Furqan : 74

Maksudnya : Dan juga mereka (yang diredhai Allah itu ialah orang-orang) Yang berdoa Dengan berkata: “Wahai Tuhan kami, berilah Kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami
Perkara-perkara Yang menyukakan hati melihatnya, dan Jadikanlah Kami Imam ikutan bagi orang-orang Yang (mahu) bertaqwa.

===================================
SET BERSALIN SHAKLEE PILIHAN MAZNI
===================================

Semoga perkongsian ini membawa manfaat ek.
(\(\
( -.-) RING3
o__(")(") DARI MAZNI

(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Salam perkenalan..

just sharing..
sy x pernah beli set bersalin yg complete.

cuma amalkan makan jeli gamat, spirulina keluaran LOXOR selepas bersalin. ada juga mkn supplemen utk tambah susu tp x konsisten sgt pn.. lain2 hanya amalkan bengkung, tungku, makan manjakani n mandi serum..Alhamdulillah badan ok, baby pn ok..skrg tgh pregnant anak ke-3..syukur
cikgu ik@ said…
Boleh ke mkn jamu n shaklee serentak? Any komen?
Norazlina Mummy said…
bole cikgu ika...tp kena jarakkan masa..cam Shaklee sebenarnya hanya vitamin..Alfafa pon sama fungsi spt 'jamu' moden.Juga bole membantu dlm pelbagai masalah.

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…