Skip to main content

Memori 51

Salam,

Gambar2 tersebut adalah sebahagian dr kenang2an di rumah sewa kami teres no 51, BBT. Walaupon gambar2 tersebut x cantik ataupon korg kata...ala...umah x lawa pon nk tunjuk dlm blog..ada aku kesah??? haahaa..sbb bg aku slma 3 tahun mnetap di ctu...d ctu la plbagai memori tercipta...wah!

Penghujung bln 2, 2010 kami mula berpindah masuk ke umah tersebut..nabeela masih 5 bulan dlm kandungan ketika itu..Genap 3 Mac 2013 kami berpindah keluar & masuk ke umah sendiri.Kini mengandung anak ke 3..rezeki anak2 org kata...Segala kenangan pahit manis di bawa bersama dari rumah 51 ke 274...

Mesti korang tertanya2 apa motif cite pasal umah sewa kn? umah sewa je kan???

1st tuan umah mmg baik...ktorg wat umah tu cam umah sendiri... x pnh cal/sms tnya bila nk bank in duit sewa...x penah naikkan sewa (xtaw la klu org baru nt dinaikkn sewa..jgn tny aku knpa ye..) tp mmg biasa ktorg bank in sewa sebaik shj dpt gaji x kira cpt/lmbt...

2nd sbb kejiranan kt ctu..aku mnyeru kpd sesiapa yg mnetap di Jln Puteri 4/3 tu beramah mesra la dgn jiran2 kt ctu..mmg best...very helpful, peramah, baik hati dll...sampai acik2 kt ctu aku anggap mcm makcik sendiri, family sendiri..kluar msk umh dorg sukahati waa jek..apetah lg ank2 aku..mmg dh biasa sgt..especially, umah cik noni+norhasikin ekin ler...
Klu wat majlis yaasin ke, 'besday party' ke...dorg xpnh x dtg...plg penting..dorg mesti mnolong...huuhuu..thn ni xtaw la cmne gayanya... (tepon kn ada??? aperah la aku ni..)
Pendek kata..semangat kejiranan teres 4/3 tu mmg kuat... I will miss each moment... =)

3rd....2 org ank2 aku membesar kt ctu...sampai dah setle pindah umah baru...gi umah cik noni bole plk si adik melencong ke umah 51 tu. Sampai tahap dorg igt tu umah dorang..sedih kn????

4th... rezeki mlimpah ruah kt umah tu...tp kt mana2 pon klu Allah nk bg rezeki..Allah ttp bg kn?

Hmmh, x nak ngomel pnjg2..tuhan je yg tahu prasaan aku ketika ni...walau gembira dpt umah sendiri tp dlm masa yg sama sedih tinggalkan 'kenangan terindah'...Mungkin rezeki kami duk ctu cuma stkt ni aje.

Jom review ckit memori kami sepanjang menetap di rumah no 51....

Di ruang tamu...nabeela mencuba jubah yg atok bli kt mekah.
Lorong ke dapur..si adik tlg mummy menyapu.
Besday party nabeela 2 tahun...Yg boboy tu namanya ayid..ank ibu ekin.Nnt ayid slalu2 la dtg umah kami ek...
Bersiap sedia nk gi jenjln.... =)
Dinding bilik yg plaster dindingnya tanggal...hahahah
Bilik
Porch...nabeela 1st day nak ke taska
Dapur...
sorry! gambar2 di bawah sgt berselerak...sbb gambar2 ni di ambil ktka 'last moment' kami di sini...Dlm proses kumpul&packing brg...

Ruang tgk tv & ruang mkn..
Ruang tamu...bersepah sgt! 1 hari sblm pindah...
Bilik no 2
Bilik utama...bilik kami!!!
Pandangan dr sliding door umah 51...
I will miss this view..umah 'awning' merah tu la umah cik noni+cik man
View di rang tamu..
Beberapa hari sblm pindah...nabeela menggayakan baju utk pertandingan pakaian beragam
Lagi view ke luar umah melalui grill sliding... :'((
  Pandangan dr hadapan rumah 51...kosong&gelap... Jgn kata cik noni je sedih.. I pon sedih jgk... :'((

Kata2 akhir ku...Jiwang terlebih nih..huhu

" Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita...
Mungkin disini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa....

Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah
Kuingati buat selama-lamanya "

Ikhlas dr hati,
Mummy nabeela&nadeera ;))

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…