Skip to main content

Kisah disebalik kisah - International Youth Centre, Cheras.

Assalamualaikum,

Gambar2 masih HOT!!! sebab baru balik semalam dari kl-putrajaya.. Penat tak terkata..ni je..gambar2 yg sempat mumy amik.

Macam2 kerenah bawak askar2 ni berjalan..yg tak buat hal Razin jek.Behave aje kalau berjalan...macam mumy dia jugak..suka berjalan.huuhuu. Si kakak bella, muntah dalam kete, yang si kakak deera mengamuk @ bukan mengamuk la sebenarnya..kitorang dah masuk sebuah restoran (sempat la menjenguk IoI City Mall,Putrajaya) nak makan.Dah order konon nak dine-in..sekali dia menangissssssssss jekkk.. hilang plk sabo mak ayah dia ni ha. Trus ckp kt cashier, tolong kasi bungkus jek. Pgi parking, masuk kete..makan dalam kete on the way balik umah sepupu. Kitorang tak tido hotel..tido umah sepupu jer.

Tak sempat pon nak 'tawaf' IOI CITY MALL tu, sempat gi WEST WING aje... ok la, window2 shopping. Bukan bawak duit beriban pon nak shopping. Sajerrrr jalan2.



Sempat la jumpa 'my long lost friend' Sek Men Putrajaya Presint 8 dulu. Tak de la LOST, dah lama tak jumpa je...selalu je borak kat whatassp. Elyna. Suka tul dia tengok gelagat anak2 aku. Aku do'akan dia di murahkan rezeki cam kami.Aamin [tolong aminkan sekali yer]


Time to tantrum...
 

Di majlis perkahwinan sepupu mummy, [Asyraf & Wanah] Mereka ber4 ni 2pupu.Mumy dengan spupu2 rapat..jadi anak2 sepupu pon rapat la.

Mummy dengan kak sepupu..Annis..bukan kek nis =P


Mummy dengan spupu sepapat perempuan.Tapi bukan semua...
ada yg tak join..ada yg lom sampai..ada yang tak dapat datang. Panjang umur, nanti Wedding Farah kita buat 'perangai' lagi.
Free-style cara kami la...
Daddy jaga anak2 kat luar dewan...ngeeeeeeeeeeeeh

Susah nak di ajak bergambar atok nih.



Bergambar kenangan dgn pengantin secara beramai-ramai.Pukal je trus.Sebab kami ramai.
Nanti kang tak cukup masa..sampai waktu Isya' tak habis2..klu nak posing dgn satu2 keluarga.
Ada yg 'sound' suh kami buat "2 trip"...ehh! sukati kami la...as long as pentas/pelamin tu tak roboh..ok je pon. Sibukkk je ko! Over!!!! Janji kitorang happy.
Last but not least, gambar pengantinnya..mik gambar dari jauh jek.Tak larat sudahhhh.

Ok, tu aje...sok sek dari mummy yang dibawa dari KL & Putrajaya. Ok bye =)

-Back to bussiness-

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…