Skip to main content

Part 2 : "My Love" [bertemu jodoh]

Tetibe PART 2..

Mana PART 1?? [sini lar]

Ramai ke nak taw CERITA CINTA kitorang...? Ko rasa ada tak seromantik cerita ROZITA CHE' WAN dengan ZAIN SAIDIN???

Perkenalan Kami

Kami berkenalan semasa sama2 kerja kat sebuah syarikat jualan kereta. Kira kami ni SALESMAN & SALESGIRL.. sape mngurat sape??? mesti la Encik Razman.. tetibe SMS kita nak kenal. [henpon tu ilang..kalau tak bole tunjuk bukti] kebetulan, mungkin jugak dah jodoh..kita tengah single... Orang tu nak kawan.. kita OK je lar.. secara details tak payah ek..

Kami berkenalan pada bulan Julai 2007.. Then, Allah bagi rezeki, aku dapat kerja government jawatan sekarang. Masuk servis bulan November 2007, di tempatkan di Putrajaya. Family dia decide nak masuk meminang. Elok2 nak merisik bulan Disember tuu.. terus di pinang jadi bertunang. Memang sempoi & takde planning. Nasib baik tak terus nikah. heehee. We just go with the flow.... gtew...

Susah senang bersama

Dari Januari hingga Disember 2008 kami berusaha la kumpul barang hantaran tuk kahwin... sepatutnya Nikah hujung Disember 2008.. tapi disebabkan banyak halangan, dugaan & cabaran.. 'post-poned' sehingga MAC 2009. Setelah kami berbincang... kami pilih tarikh 3 April 2009 untuk disatukan dan 04.04.2009 untuk bersanding.

Seeeeeeeeeeeepanjang kami berkawan & bertunang.. banyak sangat dugaan.. kami bukan macam 'couple' zaman sekarang. Tak pon, tak macam korang.. bercinta pon naik kete.. kami turun naik bas dan 'tren'.. Sebab bakal husben dulu cuma ada motor. Susah bersama... dating pon tak gi tempat makan yang mahal2. Kadang2.. makan pon share. Kami sama-sama mencari rezeki di Putrajaya. Punya la nak berjimat, kami kan 'baru nak hidup' [orang tua cakap] makan2 kat Putrajaya tu punya lah mahal kalau nak bandingkan dengan gaji kami masa tu. Mana nak makan, nak bayar sewa, nak bagi orang tua, nak menyimpan lagi. Sedih la kalau ingat balik. Tapi, kami bole terima antara satu sama lain...[cewahhhh!] dia bole pat girlfriend lagi cun kot dari aku..tapi kenapa dia pilih aku???

Kehidupan suami isteri

Selepas bernikah.. rezeki Allah tak pernah putus.. walaupon kadang kami di duga juga, Alhamdulillah kami lalui bersama. Syukurlah, sejak 5 tahun bernikah.. kami di kurniakan 3 cahaya mata yang comel, cerdik & sihat..Syukur sesangat! Tu lar... pengikat kasih sayang kami hari ini, esok dan selamanya.

Perancangan Allah sangat hebat kalau kita lihat masa lampau dan sekarang. Setiap kesukaran pasti ada kegembiraan di masa depan.



# Ingat LAGENDA BUDAK SETAN je ada 3 sequel... nanti kita sambung SEQUEL ke-3.. harharhar...

K, bye.

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…