Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

#MH17 terhempas di Ukraine

Sedihhh di bulan2 puasa ni..macam2 dugaan kita. Satu lagi kapal terbang MAS airlines #MH17 di timpa malang... Kalau MH370 hilang tanpa jejak.. yang ni betol2 terhempas bukan cerita main2.. MH17 dari Amsterdam ke Kuala Lumpur di percayai di tembak jatuh di Ukraine pada 17/7/2014 iaitu pada bulan Ramadhan hari ke 19.

Aku nak ucapkan takziah kat keluarga mangsa yang terlibat. Malaysia masih bersedih dengan kehilangan #MH370 #pleaseComeBack tapi sekarang MH17 perginya takkan kembali. Waktu entry ni di tulis, kotak hitam telah diserahkan kepada Malaysia & proses pengecaman mayat sedang dilakukan. Semoga segala2nya berjalan lancar.

Ini adalah dugaan dari Nya.. Mungkin kita dah terlalu jauh dari Nya, DIA rindukan kita untuk berdo'a dan mendekatkan diri kita kepada Nya. Semoga kita redha dan tak buat spekulasi sendirik dannnn kembali ke jalan Allah S.W.T. Bulan2 puasa ni.. banyakkan amalan supaya hidup kita lebih mudah & tenang.

Semoga di permudahkan segalanya...

Sekejap jek rasa…

Raya 2014 : beraya di Segamat

Aku kena update lelaju semenatar tak brape bz...
Aku dah 3 hari bekerja setelah bercoti selama seminggu...
Khamis [24 Julai] aku dah last day koje... Jumaat tuh balik Segamat [umah omak den] excited...
mcm kampung tu jauh beribu batu...

Yang sebenarnye...excited sbb 2 hari sebelum raya dan 1&2 raya kt umah mak den..
Pastu raya ke 3 hingga 5 balik umah mak mertuo pulak...

So, sebelum raya tu sompek la tolong mak kemas rumah, husben tlg mak cat umah [porch a.k.a beranda] pastu yg paling best last day puasa... pas sahur&lepas solat subuh.. aku teman mak gi pasor beli lauk & barang keperluan memasak untuk hari raya.. Kul 6 pagi pasor dah penuh!!! [Fenomena biasa sebelum hari raya]

Balik dari pasor... kemas umah lagi...macam2 pulak nak kena buat..kemas2... mmg OFF kat rumah sajek.. sebab Jumaat & Sabtu asik 'merayau' kat bandor cari kasut la, cari alas meja la..bagai la.. sampai umah terabai..hikhikhik tapi yang penting sempat mengemas..

Petang Ahad tu kami menziara…