Skip to main content

22 JUN 2014: Kakak nak sayang mami.........


That's the word come out from her mouth early in the morning.... "kakak nak sayang mami..." sambil berjurai air mata.. [drama sangat kan?!]

Actually, pagi tadi...she's not in mood... TERmarah dia skit...sbb pagi2 dah bergaduh dengan adik deera. Biasa lah tuu. Hari ini kan "bestday" dia ~Nabeela Raisya 4 tahun. So 'berebut' hari dengan adiknya.. "hari ni besday kakak laaaaaaaaaaa"..HISH! macam2 taw... pagi2 mumy dah senoneng.. tu lom kira WORKOUT mumy di hujung minggu.

Walaucamnepun, mumy nak ucapkan syukur ke hadrat ILAHI kerana telah mengurniakan mumy&dady...seorang anak yang CERDIK, BIJAK, BAIK dan KUAT...4 tahun lepas Nabeela bertarung nyawa melawan penyakitnya. Allah Maha Besar!!! Nabeela sembuh seperti kanak2 lain... [sekarang ni masih dalam proses memulihkan masalahnyaa...jangan risau ye kawan2 mumy kan dah jadi SHAKLEE INDEPENDANT DISTRIBUTOR..so, takde masalah..bole bagi anak2 supplemen yang terbaik..sekarang nabeela consume Mealshake+Chew C] Menyempat promo kan???? haahaa.....

Baru sat tadi, mumy terbaca ucapan hari lahir dari daddy Nabeela kat Facebook.. Tak tau mumy nak cakap macamna terharunya mumy..sampai tak sedar air mata meleleh :'(




Nabeela almost 4 months old

Mumy share buat tatapan nabeela&adik2...

Semoga ianya menjadi panduan hidup.... Dan kami sentiasa do'akan kamu bertiga serta adik2 yg lain [ jika ada lagi ] berjaya di DUNIA dan AKHIRAT.



Pesanan untuk nabeela&adik2 :


Hidup sentiasa diwarnai dengan dugaan & cabaran.. kuatkan hati & cekalkan semangat. Godaan serta hasutan syaitan dimana2. Ingat ALLAH sebagai pencipta kita. Dunia bukan tempat untuk kita TINGGAL selamanya...tapi tempat untuk kita TINGGALKAN satu hari nanti..Jadi, sediakan bekalanmu sebanyak mungkin. Tempat yang kekal adalah di akhirat kelak. SYURGA Allah adalah tempat yang diimpikan. Neraka ALLAH tempat yang paling digeruni. Di dunia ini lah tempat kita diberi "UJIAN".
Manfaatkan USIA mu wahai anak2ku...Mumy do'akan anak2 mumy menjadi hamba ALLAH yang diredhai sentiasa.

Yang amat menyayangimu,
Norazlina Sabran & Razman Rahmad

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…