Skip to main content

Gula2 Hati...



Tersentak sekejap bila baca artikel kat atas....kadang2 aku jugak macam tu...bila terpikir mungkin kakak nak perhatian lebih dari adik2...walhal mummy selalu bagi perhatian kat adik2.... [bila anak dah ramai...kesian tak?]
ALHAMDULILLAH...syukur sebab Allah mengurniakan mummy & daddy anak2 yang comel dan sihat luar&dalam...Syukur sangat2...

Ini lah anugerah & amanah yang harus dipikul...untuk mencorak mereka..kehidupan mereka akan datang di dunia malah di akhirat...Di akhirat nanti..mereka lah 'saham' kami...Maka, haruslah kami berikan ilmu & didikan yg baik2.

Memang la senang orang tengok..jap2 pregnant...jap2 pregnant..tapi tanggungjawab yang Allah bagi tu lagi penting dari masalah 'kesuburan' kami!!! Haahaahaa.....Pening taw....
Tapi tu la hakikat kalau anak dah ramai2...mummy jadi 'hilang pedoman' kekadang bila setan mula merasuk... Kalau bole memang tak maw marah2 anak tanpa selidik... Selalunya kalu dorang buat kesalahn besar baru aku hukum...

Nabeela dah nak masuk 4 tahun bln 6 nih..Nadeera masuk 3 tahun bln 9 nanti...Razin pon akan menganjak 1 tahun Jun nanti...

Sekejap jek...masih teringat macamana kelahiran tiap sorang KHALIFAH ALLAH ke muka bumi ni... [bohong la kalau masih terasa sakit...OVER taw!] Dah lupa pon...Tak perlu diingatkan..Ingat yang baik2..Semoga anak2 mummy mengenang jasa mummy daddynya.. Dan mummy tak mintak pembalasan.

Ni lah, pengubat duka lara hati kami..mereka lah yang menceriakan hari2 kami.

Thanks Allah...for a precious give!!!

**Panduan didik anak....dah pernah share dulu2..[kat sini]


Yang menulis,
Mummy nab&nad

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…