Skip to main content

DUNIA BLOG KU....


Salam,

Saja post entry tentang dunia blog ni memandangkan....aku kini harus 'bergiat' AKTIF dalam dunia blogging sekarang..memandangkan aku dah 'create' satu lagi blog tentang SHAKLEE..bukan taknak sekali kan...

Aku rasa blog ni pon dah cukup serabut dan 'rojak'...sesekali IKLAN cni ok kan uols??? sbb ni BLOG UTAMA aku...mestila keutamaan DISINI!!!

Oleh kerana....aku nak aktif semula berblogging...haruss la aku meng'download' eblogger kt smartphone aku...supaya klu aku datang idea..TIIIIING! cecepat 'draft' gtu....dah bebel2...klu rasa ok..publish..klu tak nanti duk depan lappy edit pulak...pas2tu baru publish...senang kan???
-tips utk blogger tegar yg selalu malas update blog-
Screen Captured

Tapiiikan......

Isuuuunye kat sini...

Kenapa tetibe aku post entri tentang cerita yang tak bermanfaat tuk korang ni....
"Kita bukan nak tunjuk pandai...atau tak suka orang komen....kita suka orang komen tapi hagak2 le..kalau nak suh kita ikut cara awak blogging memang tak ar kan..."
Alasan aku kat sini..sebab..aku bukan semalam baru berblogging...pahtu..kita pon de sijil kursus 'blogspot' [haahaa...poyo! takde niat nak berlagak taw..] Tapi kan...sebenarnya masa 2010 tu kita stat blog...kita godek2 sendirik jer....takde sape ajor... kita tanya kawan2.
Lagipon...sekarang kita pon de IDOL kita dalam dunia blogger nih...............

Ramai sebenarnye....Biasa yg femes2 ar kan..mesti ar femes kan....

  • Aku Bukan Bidadari
  • Kakak Chinta [opismate...nak bgtaw jugak..haahaa]
  • Yana
  • susunatur sioca
  • sue suka susun
  • mrs aisheiteru


    Alamak...ramai pulak.....tapi memang mostly tentang deco2 rumah....walaupon....rumah aku tak secantik umah dorang.. [tak layak kot listed' dalam group deco] sebenarnya.... I've tried my best...kekangan bajet + idea + masa.... Dorang sume kretip taw... Blog pon canteeeek..heehee....[Nanges kalau tengok umah dorang....Blog dorang ponnnnn...nak cecantek cam gitu gak.....]

    Berbalik semula tentang 'dunia blog' ... 1st entry aku.... tajuk ASSALAMUALAIKUM jer...
    Tapi sekarang selok belok belog aku taw la....banyak....tapi...makin baaaaaanyak aku taw....makin baaaaanyak la aku nak belajor.Blog aku tak hebat pon...tapi ramai jugak viewer..ahaks! walaupon merapu jek.... Google nak katogerikan blog aku kat ape pon aku tak taw..tak mik kesah pon...sebab blog ni memang JURNAL KEHIDUPAN semata...takde pengkhususan atau dalam erti kata lain yg lebih ganazzz TAKDE HALA TUJU... [tapi aku taw la matlamat dan halatuju hidup aku] Blog je yang merapu okes....

    Biaq pi la orang tak suka blog aku...cara aku menulis..kalau korang suka...korang baca...tak suka tak yah baca..korang bukan bole 'block' aku macam kat FB pon kan???

    **blogging lagi best dari FB sebab kat blog bole merapu panjang lebar..klu nak komen pon tunggu aku approve&publish...kalau aku tak suka memang takkan terpapar la kan...pah tu, kat sini..kalau orang blogwalking baru nampak pe ko tulis..kalau tak orang taktaw..lain la kalau ko SHARE kat FB yeeee**

    Mula2 cam cool..tetibe cam amukan ablasa jek...pe hal ko??? kurang VITAMIN B COMPLEX ke??? haahaa...

    Tak dela...

    Manusia ni macam2 fe'el...layankan aja..klu ko rasa diri ko camtu..camtu la..tak perlu tiru+ikut gaya orang..Bagi aku blog ni "is what u are.." macamana dull or happening nya blog ko..camtu la ko...klu blog ko boring...maka nya..ko pon seorang yang boring...bole gtu??? 

Thank U for readng...

# Tak suka sentap2 taw....Buang yang keroh amek yang jernih =)
# Sekadar menulis...takde ditujukan kepada sesape pon.......


Yang menulis;
^Mummy nab&nad^

Comments

lesungpipit said…
salam kenal...
selamat da singgah cni...
now tggl jejak...done 4low u dear!!!
kt smartphone sy pon ade gak app blog...
hehehe...
dtg idea @ ade pix blh create story...bebile senang br publish...

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…