Skip to main content

Selamat tahun baru >>>> 2014


Salam semua....

Selamat tahun baru 2014...heehee..tp mulut&tangan ni slalu tersasul..2013 lagi...Hurmmm...[mcm mengeluh je kak?eh, xde la] ada org suka masuk tahun baru ni..ada yg sedih..sbb seronok 2013 byk meninggalkan kenangan indah.

Ada sumting aku nak share...pernah terbaca satu ayat ni..yg membuatkan kita sebak bila mengenangkan nya...wah! gtu.."pekara yang paling JAUH dgn kita adalah KENANGAN..pekara yang paling DEKAT dengan kita adalah KEMATIAN" maksudnya brg yg lepas jgn la di kenang..cuma yang manis tu simpanbaik2 dlm memori sbg pembakar semangat kita di akan dtg.

Pekara manis 2013..melahirkan bayi lelaki ku..Razin Nadhif.Alhamdulillah,semakin membesar dgn sihat..dah pon 6 bulan usianya.Mummy ni sentiasa berdo'a yg baik2 utk anak2 mummy =)
2013 juga mengajar aku menjadi lebih kuat&tabah.. berusaha kuat demi keluarga tercinta dan yg paling penting semakin mendekatkan diri aku kepada Nya.Sape yg pernah baca blog aku sebelum ni...taw la..nak taw ke??? korek2 la..mls nk throwback..sbb bg aku 'sakit' itu adalah memori plg pahit dlm hidup ku.Aku mengharapkan Allah mengasihani aku dan memberikan aku kesenangan disebalik kesulitan yg berlaku..

2013 menyaksikan orang2 kesayangan dalam keluarga Hj Affan meninggalkan kami..bertemu ilahi selang 40 hari.Arwah mak ngah dan Arwah Pak li..Al fatihah buat mereka.Terasa kehilangan mereka...kampung kami menjadi semakin sunyi.

Hidup kami biasa2 je...Lupa plk..03 Mac 2013 hari lahir suami aku..dgn rasminya kami berpindah masuk ke rumah baru..sedih tinggalkan rumah sewa..sbb Allah dah kurniakan kami rezeki jiran2 yg baik2 belaka.Rumah kami masih dlm proses 'dicantikkan'..modal x brape nak besor...sikit2 la jijah oii...sume nak grand....bukan duit turun dr langit cm air hujan...Panjang umur murah rezeki..umah tu x lari mana...cantikkan la ckit2...ye dak???

Blog kesayangan aku ni...bukan je cte bab anak2 sekarang...malah, rojak campur sekali dengan cerita susunatur..deko2 umah..DIY...masalahnya aku ni x rajin nak hu~date blog...byk cerita yg tertangguh..hmmmmmmmh....[bukan x rajin tp x sempat la ko...byk hal...] heehee...alasan yg bagus ;P

Jom hiaskan hari2 tahun baru ni dengan berdo'a kepada Nya...



Aamiiiiin Ya Rabbal'alamin..

Mummy nab&nad ;)

Comments

Popular posts from this blog

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

Jangan lupa singgah makan di Ledang a.k.a Tangkak

Assalamualaikum,

Kami sekeluarga bukan la jenis suka makan luar..tapi sejak 4 tahun menetap di daerah Ledang ni, aku 'spot' beberapa gerai makan 'especially' waktu sarapan dan minum petang yang memang famous amos lar. Feberet kami laki binik minum petang @ 'mengeteh' bersama...

Kalau lalu Tangkak waktu pagi.. korang akan perasan ROTI CANAI TERBANG berhampiran surau anjung batu. Selepas exit tol tangkak.. kalau ke arah pekan tu sebelah kiri driver. Heee.. memang mabeles roti canai dorang. Sampaikan sesape yang menginap di Mawwadah Inn pon akan dapat token sarapan pagi kat situ.

Nasi Lemak Ayam berempah pulak kat depan SMK Tun Mamat di kedai makan 'PELADANG' kitorang panggil.. memang sodap! Tapi awal pagi lar.. kalau korang singgah kul 9-10 memang dapat saki baki rempah jer. Hikhik.. Nak2 kalau hari bekeje.. memang la cepat lakuuu.

Jom menge'teh' petang2... balik opis kalau ada masa.. singgah kedai mak teh.. berhampiran SMK TUN MAMAT jugak. Keda…

Rumah Peranginan Persekutuan - Federal Villa, Langkawi

Salam,
Hari ini mumy nak bagi sedikit info...mumy ni kalau bab bercuti semua nak berbajet! Janji bole jalannn..haahaa..tiket flight+hotel x sampai RM1,000 kott..So kesimpulannya, nak bercuti2 x semestinya kena ada banyak duit.. Yang penting bijak mengurus bajet yang ada..Hati mesti kena happy & tujuan utama  bercuti adalah untuk 'release tension'!!! huuhuu...
Kat sini mumy nak tunjuk korang hotel yang mummy check in @ Langkawi..khas utk kakitangan kerajaan..Jgn sia2kan kemudahan yang ada...Log on website nih : 
http://peranginan.bph.gov.my/

Di atas serba ckit, gambar2 yang di ambil ketika berada di Federal Villa...kadar yang dikenakan memang amat berpatutan.. so, ape kata korang cuba mohon kalau ada 'planning' nak bercuti di langkawi =)
Jenis2 bilik & Kadar utk semalam :- Bilik Suite RM 132.00
Bilik Deluxe RM 77.00
Bilik Standard RM 55.00

Beralamat di : Lot 1698, Pantai Tengah, Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah Yang penting....kita ENJOY!
Mumy nab&…