Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2013

Selamat Hari Ulangtahun mummy yg ke.............. ;)

Salam,
Esok..kita akan melabuhkan tirai 2013..aku x rasa ape2 pon..sbb sibuk kejarkan hal2 kerjaan ku...huwaaaaaa...Tp sempat gak la nak mencelah nak btaw besday mummy baru berlalu 8 hari lps..iaitu 22 Dis 2013..genap la umur ke 2X...huuhuu..tua dah...Panjang umor den..x lamo lg..masuk 3series dah... [mula pk..nak cari skincare yg baguih! haahaa]

Mummy x mintak apa2 termasuk hadiah or majlis sambutan...mummy cuma perlukan do'a dari kalian..utk menempuhi cabaran serta liku2 hidup...SubhanaAllah! Mummy mohon kepada Allah..mudah2an mummy selalu sihat & cergas untuk menjaga keharmonian keluarga dan terus beriman kepada-Nya.

Last but not least...

Ringkas je ucapan besday mummy kan???

Piccas from mummy&family...suka2 jekk...makan2...celeb8 pon dah lmbt ko :')


Looooooooooooove frm me 2u;)

Mummy nab&nad

TIPS LEGAKAN SAKIT TEKAK AKIBAT SELESEMA

Assalamualaikum,

Sokk sekk sokk sekk sokk sekk..hmmmmmmmh....[selesema daaa]

Dah seminggu kot menghidap selesema [org kata selesema juga slh satu cara penghapus dosa2 kecil..kalau kita bersabar la] Kali ni, kami sekeluarga diserang virus selesema + batuk serentak.. yg lbh parah ble mak & husben 'jatuh' demam...bole gtu ayat??? Aku demam gak..tp 1 mlm jek..

Dari hari Rabu minggu lps sampai arini... mula2 sakit tekak jer...Perit sgt ko.. gigih...aku meng'google'..tips2 melegakan sakit tekak...

Antara tips mudah yang boleh diamalkan untuk melegakan sakit tekak dan batuk selain dari mengambil ubat batuk yang diambil di klinik/farmasi adalah :

1) Air limau + Madu – Ambil segelas air suam dan campurkan dengan perahan jus limau nipis. Tambahkan sesudu kecil madu lebah. Kalau dapat madu lebah yang ori tu lagi bagus. Amalkan minum air limau ni 3 kali sehari.

2) Asam Jawa – Campurkan satu sudu asam jawa ke dalam segelas air. Kacau dan biarkan seketika kemudian tapiskan. Minum …

KOLUMPOOO KAMI DATANGGGGGGG! { Aquaria & Ikea }

Salam,
Hahaha.. tajuuuuk?! mcm jakun x penah gi KL je gamaknya.. [lain la pi Istanbul kan?]
Bkn pe...sejak dah ramai anggota keluarga..nak berjalan jd bekira pulak.. kang nak pk packing brg, kesihatan anak2, bajet utk makan minum anak2 dan shopping mak bapak..selain bekira bab masa [bz memanjang hubby tu klu de pelatih kt kem PLKN]...

So, ble hubby cotie panjang..panjang juga la langkah kami...Alhamdulillah...niat nk bawak anak2 jalan2 terlaksana utk tahun 2013 [x sempat nak gi holiday mana2 tahun ni..sbb bz dgn mumy yg mengandung+bersalin awal tahun aritu...] tempat yg 'paling jauh' kami bole bwk anak2 tahun ni ialah kay ell je lar.Pk punya pk..mana nak gi tmpt yg bole wat budak2 happy...stakat nak gi zoo..melaka pon ado..bln 10 aritu nabeela ditemani atok [mummy x pat gi sbb daddy suh jaga baby yg breastfeed] gi rombongan taska ke Petrosains KLCC..so,sian kt adik..duk umah jek..Ktorg pon decide, ok..xpe kte pgi lg skali KLCC [memandangkan nabeela suka sgt nak p KLCC…

Anak2 & asthma

Salam,

Mummy xde mood ri ni...hobbies organising terpaksa di 'stop'kan sementara waktu sbb perlu beri tumpuan pada keluarga...priority! [xpe,banyak lg masa..klu pnjg umo..1,2,3,4 tahun lg bole siapkan umah tu..pelahan2 kayuh..ikut masa & poket kami...;)]

Anak2 mummy laa ni asik x sihat..batuk,selesema&demam...lepas sorang..sorang kena nebulizer..nafas dorg da berbunyi "wheeeez".. nak bg ubat salah..x bagi kang kesian...alahai..serba salah d wat nya... [bole klik link dr zubaidi utk sebab musababnya]

Mungkin keadaan cuaca [panas & ujan x menentu] dan dorang penat berjalan kot last week..badan sakit2 kot..mummy,daddy&atok pon dah berjangkit..dada dah sempit ni...Ini sume ujian Allah..Ini tanda Allah sayangkan kita..suh kita ingat dia selalu dan selalu memohon diampunkan dosa2 kita terhadap DIA.

Ramai yg prihatin, suh bli mcm2 supplemen dipasaran..masalahnya poket x cukup tebal..bkn xnak yg terbaik utk anak2..tp klu dah 3..cer korg kira..kami cuba se…

TEASER: IKEA

Assalamualaikum,

Mummy baru pegi IKEA damansara pd hari Isnin lepas [2/12/13] siap tarikh ko..

Bg tgk gambor jela dulu...

Next time citer............................................................................................................................... [aku pnya next time tu..bila kah??]
 Idea2 dekorasi di bilik pameran IKEA..banyak sgt cth..tp bateri HP kong..so ni je yg sempat snap..














KEMAS RUMAH : Almari baju HIS & HER {PART 1}

Assalamualaikum,

Alahaiii..ni projek berzaman...dah lama dah siap kotak DIY guna box A4 tp 'content'nya masih belum di isi.Hikhikhik..so apabila ini yg berlaku [piccas dibawah]..aku pon menggigihkan diri mengemas almari kami..hukhukhuk.. [tiap2 minggu bgini...even skrg ponnn!]

Ni la almari HIS..gambar yg di atas sblm rearrange..x banyak beza pon just re-arrange & tambah kotak DIY tu utk ltk baju2 yg dah jarang guna [baju hubby le...banyak bebenor..aku tgk pakainya bju yg feberet jek..er!] Sangat susah nak maintain bhgn ni..mencabar kewibawaan aku..hukhukhuk..
Ok,xpe...aku kena gigih..rajin2 la memberi perangsang spy org dlm rumah aku ni rajin jgk.

Sebenarnya byk lg ruang yg bole d manfaatkan..nanti la aku cuba fikirrrkan lagi [banyak benda bole sumbat kt bhgn atas tu] Skrg ni masih dlm proses 'mnyisih & mnyusun'...bru 2S...Klu sume dh tersusun sumenya bru bole wat deko2..ye x? x kan ko nk deko2 tp umah cm titanic karam singhwalya... Berbalik pd almari HIS td..…